Треньорът на Левски Станислав Генчев обясни след победата с 1:0 над ЦСКА, че отборът му повече е заслужавал трите точки. Той каза също, че е пуснал в съблекалнята част от филма "Гунди - Легенда за любовта" с цел мотивация у играчите му.

"Първо искам да поздравя феновете, които изпълниха стадиона и усещахме тяхната подкрепа напълно. Не започнахме добре, имаше повече напрежение от нужното. През второто полувреме имаше един отбор на терена, желаехме по-силно победата", започна Генчев.

"На играчите им пуснах малка част от филма на Гунди - че няма да предаде тези хора. За мен беше важно всеки да е на максимума на възможностите си. За мен денят е по-специален, защото голямата ми дъщеря Жизел има рожден ден, навършва 19 години", продължи щастливият треньор на Левски.

"Първо ние сме отбор, който не е направил два поредни негативни резултата. Бях сигурен, че момчетата ще реагират. Най-важно е отборът да се развива. Най-важно е да има дисциплина. Нямаше да е приятно да загубим два пъти подред, но днес заслужавахме повече победата. През второто полувреме имаше какво да се желае също. Днес имахме достатъчно ситуации, които можеше да завършим по-добре", каза още спецът.

"Поздравявам Макун, който игра на обезболяващи и помогна, за да излезем победител. Тренира само вчера", обясни още Генчев.

"Изключително запомнящ се момент за мен. Всеки треньор иска да е в това дерби, аз не правя изключение. Пълен стадион, прекрасна атмосфера, двата най-подкрепяни отбора, а мачът завърши и с победа. Не искам да говоря повече за ЦСКА. За мен е важно да постигаме всеки мач победа и да скъсим дистанцията от Лудогорец", добави той. 

"Със сигурност момчетата са доста изтощени от победата. Наградих ги с почивен ден утре, но от понеделник започваме работа", каза Генчев. 

"Не е нужно да се доказвам пред специалистите. Кой какво е видял е друг въпрос. Макун, който по принцип е левичар, игра отдясно и изигра перфектен мач", подчерта той.

"На него също му прави чест (б.р. – Кристиан Димитров) – сряда и четвъртък беше на инжекции за тактическите тренировки, които бяха важни. Надявам се да няма контузии при Кристиан Димитров и Кристиан Макун. Моето желание е да има шестима защитници - пет на добро ниво и един по-млад", завърши Генчев.

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт