Tреньорът на Левски Станислав Генчев даде традиционната си пресконференция преди гостуването срещу Спартак (Варна). Maчът от 7-ия кръг на efbet Лига е утре от 19:00 часа във Варна. 

Генчев коментира и решението на БФС за дербито с ЦСКА, което в крайна сметка няма да бъде на стадион „Георги Аспарухов“ само пред фенове на "сините", а ще бъде чак на 19 октомври на "Васил Левски" пред публика и на двата отбора. 

"Със сигурност ЦСКА е по-облагодетелстваният отбор от тази промяна на програмата. Ние имаме три поредни гостувания в следващите ни три мача, но за нас не е проблем, ще се справим с това. ЦСКА в състоянието, в което се намира, резултатите, които постига, не отговарят на класата и качеството на футболистите, с които разполагат. Новият треньор на ЦСКА ще има грубо 7 седмици да работи и да ги вкара в правилния коловоз и да подобри играта. Плюс за ЦСКА ще бъде мачът да бъде толкова късно. Не знам откъде дойде идеята точно 8-ия и 12-ия кръг да се разменят, а не 8-ия и 10-ия или 8-ия и 14-ия. Не е проблем, ще се справим с това, ще излезем победители от следващите мачове“, коментира Генчев.

„ЦСКА е печелившият отбор от ситуацията, че мачът е толкова късно. Двубоят трябваше да се играе по програма или още в началото на първенството да се вземат мерки, като се знае, че ще има концерт. Сега става доста сложно. Ние и Ботев (Пловдив) сме доста необлагодетелствани, ние сме с 3 гостувания, те са с 4. Чух интересно мнение, през втория полусезон отново да се обърнат кръговете и отборите, които имат 3 гостувания поред сега, да имат 3 поредни домакинства тогава. Ако искаме да сме всички равни, нека да бъде така, но това не е проблем за нас. Трудностите сплотяват отбор и фенове. Това при нас ще изиграе положителна роля за следващите мачове“, допълни Генчев за двубоя срещу ЦСКА, довел до размяна на 8-ия и 12-ия кръг.

Специалистът анализира какви промени може да се очакват от Спартак. „Сините“ гостуват край морето, където „соколите“ няма да бъдат водени от Александър Томаш, поел ЦСКА, а от Иван Цветанов. „Съмнявам се, че ще има голяма разлика, Спартак постигна добри резултати. Който и треньор да дойде, не може да направи големи промени за два дни. Предполагам, че ще се придържат към същия начин на игра със същите състезатели. Ние сме готови за всякакъв вариант, който ще ни предложат. За втори път ще ни се наложи да играем срещу треньор, който е прибегнал до смяна на треньора. Искам от моите футболисти да са концентрирани и да играем нашата игра, да спазваме дисциплина и футболистите да спазват изискванията ни и ако го сторят ще излезем победители от мача“, каза Генчев.

„Футболистите са тренирали изключително сериозно през всяка една седмица. Тази седмица не е изключение. Може би в деня на мача с Хебър да се е получило някакво подценяване или заради ранния гол. Факт е, че играхме доста под нивото, което изисквам аз. Изисквам от тях много повече, защото могат. Ако виждам, че не могат, няма да го изисквам. Когато футболистите не дават всичко от себе си, рано или късно ще дойде труден момент, в който няма да излезем победители. Трябва да използваме качествата има на максимум. Всеки, който тренира и се бори за шанса си, ще получи място като титуляр“, заяви той относно евентуални промени в състава.

Генчев сподели очакванията си за атмосфера на мача във Варна и коментира съдийството: „Предполагам, че атмосферата ще е много добра за игра, стадионът ще е пълен. Надявам се, че след мачът няма да говорим за съдията, а за футболните достойнства на срещата“.

„Мисля, че тази пауза ще ни се отрази добре, за да работим повече и да наблегнем на двуразови тренировки. Ще можем да променим неща, в които изоставаме. Надявам се утре да победим и след победа се работи много по-лесно“.

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025