Временният треньор на Левски Георги Тодоров даде пресконференция преди баража с Етър за Лига Европа. Двубоят е утре от 20:00 часа на "Герена". 

Тодоров отправи остра критика към защитата на "сините", като сподели, че ако Левски през този шампионат беше допуснал попадения в своята врата колкото инкасират Лудогорец и ЦСКА, е щял да стане шампион поне с 3-4 точки разлика.

"До вчера Тиам не тренираше, но се надявам всички да влязат в строя така, както трябва да бъде. Етър е дисциплиниран отбор. Изобщо не смятаме, че ще ни бъде лесно. Затова трябва да играем агресивно, за да не им даваме да владеят топката. Надявам се да не грешим в защита, където имаме проблем. Това е бараж и всичко може да се случи. Не смятам, че Етър ще се прибере и само ще се защитава. Вижте в мача на “Герена” какво поведение имаха. През първото полувреме те имаха инициативата. Това не бива да се допуска в утрешния двубой. Всеки ден излизат информации за нови футболисти, което не е много добре за отбора и съблекалнята. Каквото ще се случи, ще се случи. По-добре да се класираме в Европа, за да може да бъдем в силна позиция. Относно мен, всички знаете какво ще стане, това не е на дневен ред", обясни треньорът на "сините".

"Ако видите класирането, не е нормално Левски да е с допуснати 37 гола. Ако допускаме попадения в нашата врата колкото Лудогорец и ЦСКА, щяхме да сме шампиони поне с 3-4 точки разлика. Имаме сериозен проблем в защита. Правим груби грешк", каза Тодоров.

"Не само футболистите се сменят непрекъснато, доста треньори също се завъртяха. Трудно се работи така, но смятам, че Петьо Хубчев ще сложи ред. Дано да успее, защото тази тенденция не е само от тази година, ние допускахме много голове, а за Левски не е нормално това. Не сме се чували с Хубчев, мисля, че беше в Германия. Надявам се като свърши баража с Етър, да се чуем, да поговорим", заяви Тодоров и накрая отговори накратко за скандала с изгонените играчи на Черно море и сподели, че не може да има ясна позиция, преди да се е произнесла Прокуратурата - "Не знам и не мога да коментирам това нещо с играчите на Черно море. Знам, че през годините имаше много такива скандали, но приключваха. Не знам някой да е осъден, да има промяна на резултати. Само за Верея знаем. Изненадващо е и за мен, защото в България все се говори за покупки, продажби. Когато излезе становище на Прокуратурата, тогава можем да говорим. Сега не е редно." 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019