Новоизлюпеният национал на Кюрасао Найджъл Робърта отново изигра силен мач за Левски. 21-годишният нападател се превърна в герой при победата над Локомотив (Пловдив) с 1:0, реализирайки единственото попадение в мача от седмия кръг. Робърта, който игра силно и срещу Витоша (Бистрица), отчитайки се с гол и асистенция при успеха с 4:0, се закани да накаже и ЦСКА. Вечното дерби е следващата неделя (1 септември) от 17:45 часа на "Васил Левски"

"Мисля, че се борихме до самия край, пресирахме съперника и стигнахме до гол. Радвам се, че точно аз вкарах пред нашите фенове и съм щастлив. Трите точки са важни", коментира Робърта пред Диема Спорт и разкри каква е била причината за промяната в играта на тима - "Не знам каква беше промяната на почивката. През първото полувреме също имахме добри ситуации, но след почивката бяхме по-остри в атака и това ни помогна да се доберем до победата."

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Започнах да свиквам с новите съотборници, миналата седмица вкарах гол, помогнах и с асистенция. Но сега беше по-различно, защото вкарах пред нашите фенове. За всеки таран е важно да вкарва, но победата е по-важна", заяви Робърта и говори за конкуренцията с Дени Алар, когото полека-лека измества от състава.

"Не го виждам като чак такова състезание с Дени Алар. Конкуренцията е нещо хубаво. Понякога ще вкарвам аз, друг път - той. Имаме нужда от всички, за да преследваме победите. Конкуренцията е нещо хубаво", сподели нападателят и накрая коментира предстоящото дерби с ЦСКА. 

"Знам много неща за мача с ЦСКА. Надявам се да играя, вярвам, че ще стане много здрав мач. Трябва да се опитаме да спечелим и тази среща", завърши Найджъл Робърта, който преди двубоя с Локомотив даде интервю за БЛИЦ СПОРТ.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020