Героят за Левски от победата с 2:1 над ЦСКА в събота Давид Яблонски получи наградата за най-добър футболист на 23-ия кръг на Първа лига. Защитникът, който спечели дузпа за "сините", а впоследствие заби решителния гол, сподели мнението си както за самия двубой, така и шансовете на тима за шампионската титла.

"Благодаря за наградата. Горд съм от признанието. Много съм щастлив, че победихме. Предните мачове не играхме добре и знаехме, че срещу ЦСКА трябва да спечелим. Беше много важен мач за нас. С момчетата си говорихме, че това е голямо дерби и трябва да победим в него. София ми харесва като град. И се чувствам страхотно", заяви чехът.

"Защитник съм, но при тези статични ситуации е нормално да играя напред. Топката с е върна в наказателното поле, успях да играя с нея, а след това вратарят ме фаулира. Щастлив съм, че тази интервенция помогна за изравнителния гол. При втория гол - също статично положение. Топката дойде някъде между пеналта и вратарското поле. Там бяхме двама от нашия отбор, като останахме сами. Играчите на ЦСКА не ни пазеха. Успях буквално да лизна топката с глава и тя влезе в мрежата“, добави Давид.

Яблонски изрази мнение, че Левски все още има реални шансове за титлата: „Реално е да се говори за някакъв обрат в шампионата донякъде. Ще видим какво ще стане, когато се раздели таблицата на две половини. Ще срещнем Лудогорец още два пъти, искаме титлата. Какво ще се случи накрая, ще покаже времето“.

„Не е решен случаят засега. Все още се решава. Съсредоточен съм върху футбола и играта си. Замесените чакаме крайно решение“, обясни за скандала с черно тото в родината му Яблонски. 

Tелевизионната програма на Първа лига (РЕГЛАМЕНТ)
Всичко за Първа лига