Спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо изрази мнение, че Лудогорец почти сигурно ще спечели титлата за пета поредна година. Той говори преди началото на благотворителното събитие в подкрепа на инициативата „Левски в училище“, на което официално ще бъде представен тима на „сините“ за пролетния полусезон.

„БФС направи така, че шампионът на България да е известен доста преди края на шампионата. Смятам, че Лудогорец на 80% си гарантира спечелването на шампионската титла“, заяви Гонзо, изразявайки недоволство от решението за анулиране на резултатите на Литекс.

„Отнеха ни пет точки, които спечелихме с честен труд. Не приемаме това решение и ще си търсим правата до край. Спазваме законовия ред и очакваме решението на съда в Лозана. Виждате, че Левски е сам срещу всички. Изваждането на Литекс предреши битката, тъй като те бяха основен конкурент на нас и Лудогорец“, коментира спортният директор на „сините“.

"Отиваме в неделя в Разград да не загубим, но разбира се по-добре ще бъде да спечелим. Този мач няма да реши титлата, но ще покаже моментното състояние на двата отбора. След видяното по време на подготовката, аз съм спокоен. Наложи се бързо да окомплектоваме нов състав заради напускането на основни играчи. Стойчо Стоев има алтернативи за всеки пост. Смятам, че през лятото ще вземем само двама или трима нови“, обяви Иванов.

„Българи постоянно звънят на исканите от Левски футболисти, за да саботират селекцията ни“, допълни Георги Иванов, потвърждавайки отново информацията на БЛИЦ, че българин е опитал да провали трансфера на Тунде Адениджи на „Герена“.

Гонзо коментира и предстоящото преминаване на нигериеца на "Герена": „Прегледите, които Тунде премине бяха успешни. Утре ще разговаряме и ще трябва да подпишем договор с него. На ниво клуб – клуб вече сме се разбрали."

Пламен СЛАВОВ и Юри МАНЧЕВ, БЛИЦ СПОРТ