Новият председател на Управителния съвет на Левски Николай Илиев съобщи, че се нагърбва със задачата да намери точния човек за нов спортен директор на "сините", който да наследи напусналия Георги Иванов. Легендарният защитник, който зае поста на Иво Тонев начело на УС, изрази съжаление от решението на Гонзо да подаде оставка като спортен директор.

"Съжалявам изключително много, че няма да мога да работя с Георги Иванов. Гонзо е изключителен професионалист и Левски губи много от раздялата с него. Той беше наистина много ценен кадър. За мен щеше да е истинско удоволствие да работя с него. Управителният съвет на ПФК Левски разгледа оставката му от 6 юни, след което тя беше приета. Надяваме се, че на новото място Георги ще има възможност да се развива и ще се чувства по-добре", коментира Илиев.

"Обсъждахме имената за спортен директор. Не мога да кажа кога ще назначим такъв. Даде ми се мандат да преговарям с хората, които обсъждахме. Надявам, че съвсем скоро ще мога да предложа точния човек, както и такъв за позицията "главен скаут", за да може да се работи още по-професионално в клуба", категоричен беше първият българин, играл в италианската Серия "А".

"Благодаря за гласуваното доверие. Това е изключително голяма отговорност и аз съм напълно наясно с това. Надявам се, че ще успея да оправдая доверието, което ми се гласува. Иска ми се решенията, които взимаме, да бъдат най-добрите за Левски", каза 52-годишният Николай Илиев.

"Целта пред отбора през новия сезон ще бъде да стане шампион, да спечели Купата на България и да се представи достойно в евротурнирите.

"Искам да съобщя още, че от тук насетне след провеждане на заседание на Управителния съвет, няма да свикваме пресконференции. Информация за взетите решения ще има на клубния сайт", добави Николай Илиев.