Левски обмисля възможността да покани за главен скаут бившия спортен директор на Лудогорец Методи Томанов, твърди "Тема Спорт". В момента специалистът е без работа, след като се раздели с "орлите" през октомври миналата година. Тогава заедно с него от клуба си тръгна и бразилският треньор Пауло Аутори. 

На "Герена" имат нужда от човек точно като Томанов - с отлично око за привличане на футболисти, но и с по-големи правомощия от тези на обикновен скаут. 59-годишният специалист имаше такива задачи в Лудогорец. Той започна в клуба като съгледвач, след което се издигна до спортен директор.

Левски пък в момента няма такъв човек. В понеделник "сините" и по-специално новият директор Павел Колев освободи Кирил Вангелов. Новото ръководство на клуба иска да създаде силен спортно-технически щаб, в който да влизат много на брой съгледвачи. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

На този етап обаче Томанов още не е получил обаждане от Левски. “Никой не ми се е обаждал. В момента си почивам”, каза специлиастът пред "Тема Спорт".

Също така предимството на Томанов е, че работи дълго с Георги Дерменджиев в Лудогорец. Новият наставник на Левски имаше два престоя като старши треньор в Разград, а за известен период беше и помощник.

Преди да се присъедини към Лудогорец Томанов работи дълго време в ЦСКА - първо като помощник-треньор на Стойчо Младенов, а след това като скаут на "червените". 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019


*Снимка: "Гонг"