Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев ще подаде оставка от поста си в понеделник. Тонев призна след днешната сбирка на "сините" босове, че не бяга и не се отказва, но отказва някой да се гаври с името му.

"Взел съм решение, в понеделник депозирам оставката си като председател на УС на Левски. Говоря от собствено име, да подчертая. Не съм водил разговори с  другите мажоритарни акционери. Единствените, които знаят, са жена ми и сина. Споменавам сина си, защото не познавам по-голям левскар от него.

Единствената сила и единствените хора, които могат да ме накарат да променя решението си, са феновете на Левски. Ако усетя, че ми вярват, че ме подкрепят безрезервно, бих останал и опитал всичко, за да превърнем Левски в един добър средноевропейски тим, какъвто трябва да бъде.

Левски е печелил и титли, и купи, и пак ще печели. Никога не ми е било фикс идея да бъда сред тези, които вдигат трофеите. За мен по-важното е Левски да бъде един добър средноевропейски клуб, структуриран. Крайната ни цел е била винаги да се самофинансираме на 50-60 процента. Никога не съм се мислел за собственик", каза още един от шефовете на Левски.