Шефът на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян коментира предстоящия мач с ЦСКА. Дербито от 10 кръг на Първа лига е в събота от 16:30 часа на "Васил Левски".

"Имам усещането, че ще играем в Ловеч, а не в центъра на София. Имах усещане, че разговарях с областната дирекция на МВР Ловеч", каза Хиндлият, който заедно с Даниел Боримиров участваха в пресконференция на Левски.

Шефът на НКП на "сините" коментира провелата се среща във вторник със СДВР и ЦСКА преди двубоя в събота. Той изрази остра критика към полицейския ред, който ще е наложен на стадион „Васил Левски” срещу феновете на „сините” и подчерта, че за първи път мнението им не се зачита. "Вчера имаше среща, която е традиционно преди мачове, които ги видят с висок риск. Сега няма да влизам в темата защо мач с Ловеч е с висок риск. На срещата присъстваха представители на двата клуба, на фенските организации и частна охранителна фирма. Вчера пуснахме едно съобщение, защото бях много разочарован. Знаете, че бяха постигнати много неща в организационен план, полицията се оттегли от Сектор "Б", от пистата. Цялата охрана е наша, на привържениците, на фирмата, която охранява мачовете. На Сектор "Б" да се гледа мач е удоволствие, без напрежение. Пълно е с деца, които могат да слизат на пистата, за да се докоснат до любимите си играчи, до своите идоли. Полицейските палки по ръцете вече са в историята”, обясни Хиндлиян.

"Беше ни обявено, защото София ще бъде много пазена. Всички добри практики бяха погазени тотално. Усещането ни е, че ще ходим на мач от 90-те години. Ние определено нямаме желание да водим битки и улични войни, това сме го надраснали. От полицията не направиха нито един компромис. Беше ни съобщено как ще протече организацията, за първи път нашето мнение не беше зачетено. При мен остана усещането за някакво външно въздействие”, добави Хиндилян.

"За публиката на ЦСКА или Ловеч няма да има такива рестрикции. Беше ми казано да бъда по-спокоен, защото в следващия мач тях щели да ги пазят по този начин, но мен това не ме топли. Тези мерки предполагат напрежение, което ескалира в безредици. Не заплашвам, предупреждавам, че това е напълно възможно. Да се има предвид, че така наречени лумпени и наркомани са направили всичко да се предотвратят подобни сцени”, каза още председателят на НКП.

Той добави, че цените за сектори "Б" и "В" на националния стадион, където ще бъдат разположени феновете на Левски, ще са по 5 и 12 лева. „За нас мачът Левски – Ловеч не е със сериозен риск и трябва да се играе на клубните стадиони. „Герена” има условията. Как да го приемаме, както приемаме решенията на Дисциплинарната комисия срещу Левски след всеки мач. Там има някакво кадруване. Не искам да минавам добрия тон, но ще го направя за добро или за лошо. Когато се преместиш от село в града, носиш в себе си селския манталитет. Това се получава преди този мач. Нямам нищо против българските села и хората, които живеят там. Дано безумията са останали вчера в стаята и да ги няма в събота на стадиона”, завърши Хиндлиян.

АНКЕТА: Вечно дерби ли е мачът ЦСКА - Левски в събота?

Всичко за Първа лига

ТВ програмата на Първа професионална лига