Треньорът на Левски Петър Хубчев отново не бе доволен, а по-скоро разочарован от играта на футболистите си, въпреки че тимът записа убедителна победа с 4:1 при визитата си на Дунав в Русе на старта на новия сезон в efbet Лига. Това бе и дебютен мач за бившия селекционер на националния тим начело на „сините“ в първенството. Според него единственото хубаво от този мач е резултатът.

На Левски предстои реванш срещу Ружомберок в първия квалификационен кръг на Лига Европа, след като спечели с 2:0 първата среща в Словакия, а Хубчев заяви, че играчите му трябва да са пределно мотивирани. Той за пореден път призова ръководството на клуба да му осигури нови попълнения, което за него е голям проблем в момента.

„Само резултатът е впечатляващ. Не знам дали не ставаме все по-взискателни, но мисля, че не играхме много добре. Не е лошо да си взискателен, то не е лошо да не играят добре и да побеждаваме, но видяхме слабости. Аз намирам за добре, че правим положения, но вкарахме четири и пропуснахме още толкова. Трябва да вдигаме нивото и ще се оплача отново – на нас ни трябват хора“, сподели Хубчев след мача.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Всичко се случва в движение и трансферите също, а досега ги няма. Казвах го след мача с Ружомберок – нека не сме еуфорични. Знаем всичко за този мач, но аз не съм много спокоен. Как няма да се ядоса човек, когато „ние си върнахме гол”, а не Дунав да ни вкара. Лесно е да говорим заучени фрази, но направихме елементарна грешка за гола им. Добре е, че реагирахме и играхме до последните минути. 4-5 мача играем на тежък терен и не се заблуждавам, че тези дни някои няма да има тези сили, които искаме. Затова ни трябват хора. Ще влязат 2-3 юноши и ще вдигаме лозунги. Има шанс Дени Алар да играе в четвъртък. Ако с приказки мога да ги мотивирам за мача, ще успея, но 2:0 е коварен резултат. Ще се опитаме да държим отбора мотивиран, разчитаме на играчите и да не подценяваме нито една ситуация, както и нито един мач. При положение, че бием 2:0 навън не трябва да бъдем черногледи, но трябва да използваме правилно първия мач”, добави наставникът на „сините“.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери