Петър Хубчев ще се пробва днес от трети опит да елиминира Лудогорец в турнира за Купата на България. До момента той два пъти е бил отстраняван от "орлите", припомня "Тема Спорт". Това се случва, когато води Берое.

Първият случай е през сезон 2013/14. Тогава заралии бранят отличието си, спечелено през 2013-а във финал с дузпи срещу Левски. Те губят първия осминафинал в Разград с 1:2, а след 1:1 на реванша отпадат.

През сезон 2014/15 историята се повтаря отново на същата фаза в надпреварата. Берое побеждава с 2:1 у дома, но губи втората среща с 0:1 и напуска турнира.

Съперничеството на Хубчев с Лудогорец датира от сезон 2010/11 в Югоизточната Втора лига. Тогава е начело на Черноморец (Поморие) и на два пъти надвива разградчани у дома, губи веднъж като гост. В крайна сметка "орлите" се класират първи и влизат в елита, а това през баражите правят и поморийци, но на тях им е отказан лиценз.

С Берое Хубчев може да се похвали само с две победи над Лудогорец, при 5 равенства и 7 загуби (в баланса влизат и мачовете за Купата на България). А с Левски регистрира едно поражение през есента - 0:2 в Разград.

Интересното е, че в последните пет двубоя с "орлите" отборите на Хубчев (Берое и Левски) не са успели да отбележат гол.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020