Броени дни, след като Емил Велев-Кокала откри своя собствена футболна школа Левски Спартак, в публичното пространство се появи грозен чат с негово участие, в който той отправя обидни думи към настоящия треньор на Левски Петър Хубчев.

Верни на усета си да проверяваме фактите, потърсихме Емил Велев, за да ни потвърди дали действително е автор на тези писания.

„Прочетох вчера в БЛИЦ разни коментари, които са пълна измислица според мен. И специално за Хубчев ще бъда откровен, какъвто съм бил винаги – смятам, че той си върши добре работата в Левски, затова не мога да свържа това, което е написано, с това, което е самата истина. Останалите коментари са някаква глупава импровизация на някой злонамерен, тъй като, както знаете, наскоро открих футболна академия Левски Спартак 1962. Освен това изказа ми изобщо не е на това ниво, на което се прочетох вчера в статията. Всичко това е зле скалъпена измислица! Пълно безумие!", каза Емил Велев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

- С други думи във въпросния чат някой ви е сложил думи в устата, които никога не сте изричали?
- Точно така! Това не са мои думи и аз, когато кажа нещо, винаги заставам зад казаното, защото винаги съм имал мнение, както и начин на изказ.

- Вероятно целта е да бъде създаден конфликт между вас и Петър Хубчев?
- Явно да. Натам бият нещата, защото знаем, че положението на Левски в момента е такова, че отбора трябва да се подкрепя, независимо кой е начело на Левски и кой негов треньор. Явно някой не иска да подкрепя Левски и затова скалъпва подобни глупости!

- Тоест реален конфликт с Хубчев не съществува?
- Естествено, че нямам. Ние сме приятели и колеги, даже чета и че искат да спретнат някаква интрига и с Ясен Петров в момента, което отново е много жалко. Но искам да успокоя феновете, че това е пълна заблуда и лъжа. Подкрепям изцяло Левски, защото Левски е отборът на сърцето ми, няма какво да си кривя душата. Това е самата истина! На 58 години няма как да стана друг човек! Това е Емил Велев! А този скалъпен чат за мен е пълна обида за хората, които обичат Левски и му желаят само най-доброто оттук нататък!
АНЕЛИЯ ПОПОВА/БЛИЦ