Легенди на Левски са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, чрез което го уведомяват за своя план за спасение на клуба. Той включва сините да вземат кредит от 100 млн. лева, който да бъде изплащан в следващите 20 години с две години гратисен период.

За тази цел днес трима от легендарните играчи на Левски - Кирил Ивков, Емил Велев и Георги Цветков, са се срещнали с бившия собственик на сините адвокат Тодор Батков, за да получат правна консултация.

Ветераните вече са входирали писмо до премиера от 29 януари. Планът включва да се учредят няколко камари на привържениците, в които да бъдат привлечени ветерани, бизнесмени, политици и други запалянковци, които да плащат различен по размер членски внос. Освен това ще се търсят и спонсори, съобщава БНТ.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Инициативата е различна от тази на Наско Сираков, който вчера поиска акциите на клуба. В тази връзка един от участниците в днешния разговор с Батков - Георги Манев заяви следното: “Господин Божков и неговият господин Попов трябва да прехвърлят на читав човек акциите на Левски, за да може да го има този клуб. Единственият начин Левски да излезе на чисто, да плаща и да формира печалба, е акциите да отидат в привържениците. Но не с пластмасови кутии да се обикаля, да се събират пари и да не се знае в кой джоб отиват.”

Също така Манов изрази съмнение, че Васил Божков ще джироса акциите на Наско Сираков. “Г-н Сираков е бил уникален футболист, но се съмнявам, че г-н Божков ще му джироса акциите.

Мнението на Сираков коренно се отличава от това на Кирил Ивков, Емил Велев и Георги Цветков. Той категорично заяви, че държавата не е банкова институция, за да раздава кредити.

Искането на легендите едва ли ще бъде изпълнено, тъй като наскоро финансовият министър Владислав Горанов заяви, че не съществува механизъм, при който държавата може да подпомага футболни клубове чрез кредитиране.