Легендата на Левски Наско Сираков гостува в предаването "120 минути" по bTV и засегна различни теми за настоящето и бъдещето на "сините".

Той посочи какво би направил с акциите на клуба, ако ги получи от собственика Васил Божков и как премиерът Бойко Борисов, на когото бяха жиросани ценните книжа, може да помогне на клуба. Припомняме, че БЛИЦ първи писа още на 4 май, че Сираков се завръща на бял кон на "Георги Аспарухов".

"През последната година не се трупат дългове в клуба. Аз не искам да съм морален съдник, но трябва да си направим сметка, защо стигнахме дотук. Не може да се трупат дългове, не може да не плащаш на държавата. Всички искаха Левски да успее, всички сме виновни. Някои с действия, някои с бездействия. И аз имам вина. В момента сме в режим "свободно падане" и на първо място трябва да изчистим въпроса със собствеността на акциите. 

Това, че съм готов с нов екип са някакви хипотези. В клуба работят големи професионалисти и аз не искам да слагам каруцата пред коня. Умолявам досегашните собственици да вземат решение, за да има човек, който да носи акциите с името си.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Левски няма само пасиви и дългове, има активи - футболисти, тв права, приходи от билети. За 2020 годна по време на пандемия са събрани пари от билети и карти.

Няма да ходим да молим премиера на България. Той не е банкова институция. Може да помогне само с логистика. Най-добре приетият политик в Европа. Не мога да отида и да му кажа - Дай пари, да си платим дълговете! Ами ние сме си ги натрупали. Ние ще се оправим заради феновете, който имаме. Проблемът е след три години пак да не стигнем дотук. Да си извадим поуки от грешките. Трябва да харчим толкова, колкото ни позволява джобът, а не на гол задник, чифте пищови. В Левски са похарчени десетки милиони. Няма как това, което се случи с ЦСКА, да стане в Левски. Единствено е възможно, ако не дойдат акциите.

Ако дойдат в мен, ще бъдат на всички, които са играли за Левски, на привържениците... Ние между 2002-2004 с Мъри докарахме 50 милиона лева в клуба. Левски беше европейски продукт. Всеки ден говоря с него (Мъри) и той е отчаян. Ще искам съвети от него. Левски е спечелил толкова много купи и титли, където е текло пак ще тече.

Левски ме е изградил, направи, ме е това, което съм. Дал ми е много и смятам, че и аз мога да дам на Левски, ако ми се даде тази възможност. Говорил съм вече с Божков и с Георги Попов и няма да звъня им повече. Те имат възможност да излязат през парадния вход на Левски.

Умолявам господин Божков и господин Попов да ни дадат акциите заради всички фенове, които в последните дни изровиха земята, за да помогнат. Акциите на Левски не са оръжие, а инструмент", завърши Сираков.