Привържениците на Левски събраха над 80 хиляди лева от кампанията "Заедно за Дани", организирана от "Синя Зона Б-18". Както вече стана ясно, "сините" помагат на двегодишната Йордана, която страда от изключително рядката болест Проксимален бедрен дефицит (Congenital Femoral Deficiency). 

"Левскари, кампанията „Заедно за Дани“, организирана привържениците от „Синя Зона Б-18“ събра крайната сума от 80 900 лв.

Акцията, която бе подкрепена от ПФК Левски, реализира както следва 9600 лв. от футболния турнир и маратона на „Герена“, 22 341 лв. от благотворителен коледен търг, 1275 лв. от продадени тениски, 4311,75 лв. от дарителски кутии (14 бр.), от които 777.85лв. от поставената в клубния магазин на „Герена“ кутия.

8030,20 лв. от организираната "Вечер за Дани", 1915 лв. от томболата по време на "Вечер за Дани", 952,05 лв. от дарения, 18 000 лв. от ансамбъла на Нешка Робева и др.

Благодарим на всички, които прегърнаха каузата!

Заедно можем повече!

Припомняме, че проблемът на Йордана се изразява в деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което, едното й краче е по-късо от другото с 5 см. Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата. Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният капацитет по детска ортопедия д-р Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, САЩ, се съгласи да проведе лечението и дава гаранция, че с няколко операции направени там, тя ще може да ходи. Първата операция на Дани предстои в средата на месец февруари", пише levski.bg.