Официалният сайт на Левски също отдели внимание на Левски (Чикаго). На интернет страницата на "сините" беше публикуван материал за фен-организацията в САЩ, която има отбор в "бялата" дивизия за над 30-годишни в Премиер Сокър Лийг и трети пореден сезон печели требъл. БЛИЦ СПОРТ постоянно информира за успехите на тима, който е успешно управляван от организатора Николай Василев. Най-новото попълнение на отбора пък е бившият защитник на Берое и Черно море Танко Дяков. В тима играе и Росен Каптиев.

Материалът в levski.bg е озаглавен: "Левски Чикаго - пазителите на „синята“ идея отвъд Oкеана":

За никого не е тайна, че една от най-големите и активни български общности по света е тази в САЩ. И по-точно Чикаго. Там от години нашите сънародници градят бъдещето си, но редом с личните успехи прославят и името на България, която никога не забравят. Макар и на хиляди километри от родината.

Едни от тези пазители на българщината и святото име ЛЕВСКИ са сънародниците ни от Левски (Чикаго). За поредна година отборът е абсолютен хегемон и се поздрави с требъл. Шампионска титла, Купа и Суперкупа. В заветна битка за титлата Левски (Чикаго) разби с 6:0 единия от двата си основни конкурента за титлата ДиПол и стана за трети пореден път шампион в „бялата“ дивизия за над 30-годишни в Премиер Сокър Лийг.

В драматичен финал за Купата пък „сините“ победиха с 3:2 румънския тим Оасу, а Суперкупата момчетата грабнаха след като надвиха коравия тим на Торино с 3:2 след продължения.

За всички в тима обаче тези успехи не носят просто поредните трофеи във витрината на Левски (Чикаго). Самите те заявяват, че за тях те са отговорност. Отговорност да пазят и прославят името на Левски.

„Още със създаването на отбора по случай 100-годишнината си давахме сметка, че името задължава и винаги ще имаме високи цели. Сравнително трудно стигнахме до върха, но още по-трудно ни е да се задържим, защото всеки следващ сезон отборите се подсилват и играят много настървено срещу нас. Не е тайна, че българската футболна общност в Чикаго има най-големи традиции при над 30-годишните. Ние събираме най-добрите футболисти в тази възрастова група, повечето от които са играли професинален футбол и това ни помага да определяме нивото на лигата, а от тази година и на цял Илинойс, защото спечелихме щатската купа. Хиляди благодарности на основния спонсор Димитър Огнянов и на всички останали за безрезервната подкрепа за „синията“ идея“, коментира организаторът на Левски (Чикаго) Николай Василев.

Това са момчетата от „синия“ тим отвъд Океана. Те бранят своята кауза "Левски". Популяризират я! Редом с традициите и българщината!

По-ярко доказателство за това обаче са не трофеите, а отстояването на принципите, феърплеят и идеалите, заложени от създателите на Левски София.

Пример за това е съвместната инициатива на Националния фен клуб на Левски София в Северна Америка и „Чикаго Редс“ за организирането на благотворителен двубой  между „сини“ и „червени“ тази неделя, 13.11, в подкрепа на бившия юношески национал на България – Дарин Тодоров.

Той катастрофира тежко на 17-януари 2010 г. и изпада в едногодишна будна кома. Диагнозата му е тежка мозъчно-черепна травма. До този момент са похарчени над 800 000 лева за лечението му. От три месеца Дарко е в Магдебург, Германия, където живее заедно с майка си Даниела и се лекува с локомат и физиотерапия. В момента той вече може да говори по телефон, запомня някои неща, комуникира с компютър и с малко помощ прави крачки. За да продължи до пълно оздравяване, Дарко се нуждае от 100 евро на ден за процедури!

Мястото и часът на срещата са: Olympic Park, Schaumburg, 1675 E. Old Schaumburg Road, Schaumburg, IL 60173 от 10:00 АМ на игрище №3.

За всички останали, които искат да помогнат могат да го направят на следните дарителски сметки:

Дарителската сметка на Дарин Тодоров:

Титуляр: Дарин Валериев Тодоров
УниКредит Булбанк
IBAN в лева – BG31UNCR70001519456109 – BIC: UNCRBGSF
IBAN в евро – BG74UNCR70001519456111 – BIC: UNCRBGSF