ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Убедителната победа на Левски над Арда с 4:0 зарадва феновете на клуба от "Герена". Голяма част от тях бяха приятно изненадани. Както от изразителната победа, така и от играта, особено в нападение. По-различното при този успех на „сините“ е, че те за първи път под ръководството на Николай Костов стигнаха до 4 поредни шампионатни победи. 

  200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Преди срещата с тима от Кърджали, Левски спечели срещу Пирин с 2:1 като гост в Благоевград, а в края на миналата година срещу Ботев (Враца) с 1:0 също навън, както и срещу Локомотив (Пловдив) като домакин с 3:0. До момента при настоящия си треньор, „сините“ се бяха добрали най-много до три поредни шампионатни победи, пише "Мач Телеграф". Те бяха през август и септември, но и трите дойдоха в мачове на „Герена“. Постигнаха бяха срещу Ботев (Враца) с 1:0, Хебър също с 1:0 и Пирин с 2:0. Тогава имаше отложени срещи по молба на Левски, защото евроучастието им бе в разгара си. Така в програмата на тима се наредиха три поредни домакинства.

Патрик-Габриел Галчев и Фабио Лима пък вкараха първите си голове за Левски през сезона в двубоя срещу Арда. С тях реализаторите в състава от началото на първенството станаха 14. Любопитното тук е, че тази бройка се разпределя поравно между българи и чужденци. От родните играчи поне по едно попадение имат Марин Петков, Андриан Краев, Асен Митков, Кристиан Димитров, Илиян Стефанов, Преслав Бачев и Патрик-Габриел Галчев. От чужденците поне веднъж са вкарвали Рикардиньо, Джавад Ел Джемили, Роналдо, Уелтън, Цунами, Дарлан и Фабио Лима.

С най-много голмайстори в първенството е Лудогорец - 17 (преди днешната среща с Берое), а Черно море се хвали с 15. С новите двама Левски изпревари ЦСКА, като „червените“ дотук са с 12 реализатори и преди последния кръг бяха наравно със „сините“ по този показател.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024