Финансовият директор на Левски Константин Баждеков каза, че "сините" ще бъдат ощетени и ще получат по-малко пари от телевизионните права. Причината е, че заради разширяването на шампионата, средставата ще бъдат разпределяни между повече отбори.

„Във връзка с новата схема на първенството Левски ще получи много по-малко средства от тв права, защото вече се разпределят между повече отбори. И клубовете, които ще имат принос за по-големи интереси, не са стимулирани допълнително, а 60% от средствата ще се разпределят поравно между клубовете. Единствено 40% - последният транш, ще бъде разпределян на базата на класирането“, обясни Константин Баждеков за "Дарик радио".

„При положение, че средствата ни се намаляват, които досега сме получавали, горе-долу почти наполовина и това, че от тези средства се отделят предварително разходите за съдийски наблюдатели и съдии, които се плащат, и от глобите, които като практика плащаме към БФС, сумата е доста малка като възмездие за това, че организираме и провеждаме мачовете на нашия стадион“, допълни финансовият директор на Левски.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа