Левски иска да привлече латвийския национал Виталис Максименко. Централният защитник вече е бил предложен на "сините", твърди „Тема спорт“. 30-годишният футболист през 2020 година игра за японския втородивизионен Омия Арда. Контрактът му с този клуб изтича на 31 януари 2021-а, така че той ще излезе без пари на Левски.

Виталис Максименко е отлично познат на Славиша Стоянович, който му бе селекционер в Латвия. Под ръководството на треньора на "сините" централният защитник има 9 мача като титуляр за родината си. Всичките бяха европейски квалификации. 

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Припомняме, че през 2018 година, когато Стоянович караше първия си престой в Левски, направи опит да привлече Максименко, който тогава играеше за кошмара на "сините" Олимпия (Любляна). До договор на защитника с клуба от "Герена" обаче не се стигна. 

Виталис е роден на 8 декември 1990 година, висок е 186 сантиметра, играе с левия крак. Кариерата му е доста богата. Започва в латвийския Ригас през 2009-а и преминава през местния Сконто, английските Йеовил и Брайтън, както и шотландския Килмарнък. През 2015-а спирка по пътя му е Веенло (Нидерландия). Следва престой в латвийски Лиепая, преди дълъг период в странство, включващ тимовете на австрийския Матерсбург, полския Нечеча, както и словенския Олимпия. За тима от Любляна играе от есента на 2018 до началото на 2020 година. В този период записва 42 шампионатни мача, в които вкарва 2 гола.

Славиша Стоянович държи да подсили не само центъра на защитата, но и фланговете й. Затова и очакванията са Левски да привлече поне трима футболисти за ариергарда. От това каква бройка играчи ще бъде взета, зависи колко ще бъдат освободените. "Сините" вече се разделиха с един от бранителите си - Деян Иванов. БЛИЦ първи съобщи, че юношата на "сините" ще премине в лидера във Втора лига Локомотив (София).

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството