Новият главен акционер на Левски Наско Сираков сложи край на спекулациите каква длъжност ще заема Тити Папазов в управлението на клуба. Баскетболният специалист става вторият акционер на „сините“ с 35% от ценните книжа.

Освен това феновете ще имат свой представител в Надзорния съвет. На първата си пресконференция като собственик на Левски Сираков обеща, че "сините" отново ще печелят купи и титли, но Левски първо трябва да се превърне в синоним на коректност и да изчисти задълженията си. 

Сиракoв обяви какви са дълговете на Левски и шокира: Божков търси 7 млн. лева от клуба!

"Ясно е, че златният дъжд и финансов оазис, които да били в клуба през 2019 г, вече ги няма. Трябва да стиснем зъби и да стегнем коланите. Ще огледаме внимателно всеки един пост, където имаме хора и всяка една длъжност. Има какво и как да се направи в тази насока.“

„Бившите собственици не са имали моята експертиза и е нормално да се правят грешки. Лукс е да има скъпоплатени чужденци, които да са резерви или извън групите. Това в момента не може да се допуска. Ще обърнем сериозно внимание на ДЮШ. Не на приказки, както беше през годините, а наистина да дадем шанс на нашите деца да тъпчат главния терен на стадион „Георги Аспарухов“, обеща Сираков.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Мисля, че единственото по-лошо място за футбол в София е стадион „Българска армия“. Не е нормално двата водещи отбора в България да играят на подобни стадиони. Ще търсим съдействие и разбиране от премиера на България, тъй като многократно е показвал съпричастност към футбола. Мисля, че ще прояви разбиране и Левски заслужава по-добър стадион от това, което представлява в момента.“

„Говорил съм с всички фенски организации и съм казал, че не се връщам, за да обещавам титли и купи. С толкова задължения и с тази материална база не е нормално да имаме такива аспирации. Там където е текло пак ще тече. Сигурен съм, че Левски ще си стъпи на краката и пак ще печели купи. На първо място обаче да станем синоним на коректност и да издължим дълговете си. Истината е, че трупайки тези задължения и трупайки некоректност към клубове, играчи и мениджъри, абсолютно на всякакво ниво е загубен респекта към тази институция. Това се вижда във всеки един мач на този отбор и не може да продължава“, обяви легендата на „сините“.

„За да бъда 100% коректен и гарант на тези хора от цялата синя общност, които ми гласуваха доверие - 51% от акциите ще бъдат при мен и ще бъдат неприкосновени. 35% ще прехвърля на Тити Папазов. Той ще бъде вторият след мен акционер. Каквото и да кажа за Тити през тези години, от юбилея до последните 3 месеца, ще бъде малко. Най-важното е, че на него и семейството му имам повече доверие, отколкото на себе си, що се отнася за Левски“, допълни новият главен акционер.

"Моите 51% никога няма да бъдат използвани като разменна монета за привличането на спонсори. Ако дойде оферта, която да гарантира бъдещето на Левски и човекът с предложението покаже план за развитието, тогава с удоволствие бих предоставил управлението. За момента такива инициативи не са пристигали при нас. Ако все пак пристигне предложение за спонсорство срещу акции, ще предложа на Тити част от неговия дял да бъде даден за тази цел", уточни голмайстор №1 в историята на "сините".

„Преди една седмица постигнах споразумение със Станимир Стоилов и да прекратим това срамно дело, което клубът води срещу него. Това е най-успешният треньор в историята на Левски. В управлението на Левски ще влязат професионалисти, експерти и легенди. Сигурен съм, че те ще работят за Левски също като мен без една стотинка.“

„Бях посъветван да си направя договор за управление на Левски срещу определена сума, за да не ме обвиняват, че щом работя без пари - значи крада. Обещавам, че Левски ще бъде най-прозрачният клуб в тази държава. Имам предложение от фенските организации и съм казал те да го съгласуват помежду си - те ще имат представител в Надзорния съвет. Той ще бъде избран от тях“, призна Наско Сираков.

Класирането в efbet Лига

efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020