Зимната селекция на Левски е излязла точно 360 000 евро, пише "Меридиан Мач". Както е известно, от ръководството на „сините" на няколко пъти афишира, че има готовност да отпусне сума около 1 милион лева за нови играчи. В крайна сметка обаче спортно-техническият щаб на клуба е успял да спести значителна част от тези пари, като за трансфери са дадени 360 000 евро или малко над 700 000 лева.

Най-скъпата зимна покупка стана ябълката на раздора между Левски и агента Николай Жейнов - Франсис Нар. За него бяха платени 180 000 евро на чешкия Баник (Острава).

Още 120 000 евро бяха добавени за нигерийския нападател Бабатунде Адениджи. За него шефовете на Левски са платили десет път по-малко спрямо първоначално поисканата сума. Мениджъри на нигериеца пожелали 1,2 милиона евро. "Сините" веднага са отклонили това предложение. Малко по-късно същият играч е бил предложен от друг агент за 200 000 евро.

След серия преговори единият от собствениците Иво Тонев е намалил допълнително цената и в крайна сметка за Тунде са били платени 120 000 евро.

Третият, за когото е броена трансферна сума е халфът Мехди Бурабия. При него са платени точно 60 000 евро без никакви преговори с Черно море. Причината е, че бившият полузащитник на Локомотив (Пловдив) е имал освобождаваща клауза в договора.

За отбелязване е, че с трансферите на Нар и Адениджи, които бяха най-трудни, се е занимал лично един от съсобствениците Иво Тонев.

Извън трите покупки на „Герена" взеха още Сърджан Лукин, Александър Александров, Джъстин Менголо и Венци Христов. Всички те дойдоха без трансферни искове.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!