Феновете на Левски ще имат възможност да наблюдават на живо контролите, които ще се играят в Турция. По време на втория подготвителен лагер "сините" ще имат четири спаринга. В момента ръководството на клуба води преговори с Диема спорт. Телевизията, която излъчва мачовете от родния шампионат, е проявила интерес към проверките на столичани, пише „Тема спорт“. Ако двете страни не се разберат, Левски няма да остави привържениците си „на тъмно“. Тогава клубът ще предава спарингите пряко по клубната си телевизия.

Столичани стартираха подготовка за пролетния дял на първенството в четвъртък, 9 януари. От 13 до 23 януари те ще са на лагер в Сандански. В момента се обсъжда дали в края му да бъде организирана приятелска среща. Основната част по обиграването на състава ще се състои в Турция. Левски ще бъде в югоизточната ни съседка от 27 януари до 7 февруари. Тимът ще е настанен в курорта Алания.

Възпитаниците на Петър Хубчев ще изиграят четири контроли. Първата проверка е насрочена за 30 януари срещу арменския Пюник (седмо място в местното първенство). На 3 февруари Левски излиза срещу Македония Гьорче Петров (Северна Македония, пети в първенството с треньор Наджи Шенсой). В този тим преди дни премина доскорошният капитан на Дунав (Русе) Мартин Ковачев.

На 4 февруари "сините" играят срещу националния отбор на Узбекистан до 19 години. В този спаринг Петър Хубчев вероятно ще даде възможност за изява на повечето от младите играчи в отбора, както и на юношите, които ще пътуват за Турция. Последната контрола е на 6 февруари срещу украинския Александрия (пети в първенството).

"Сините" подновяват шампионата с дерби срещу ЦСКА. Сблъсъкът ще е на 15 февруари, събота, от 15:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020