Треньорът на Левски Станимир Стоилов беше много щастлив след елиминирането на ПАОК и класирането в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Реваншът в Солун завърши 1:1 и с общ резултат 3:1 "сините" продължават напред

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Исторически ден! Исторически дори в последните десетина години. Успяхме да върнем европейското поведение на Левски. Поздравявам всички левскари, знам, че тръпката им беше голяма. ПАОК имаше инициативата с топката, искахме да ги притиснем, справихме се прекрасно в защита. Отбелязаха ни щастлив гол, и нашият беше такъв. Имахме след това две-три възможности за попадение, за да решим всичко", коментира Стоилов пред Диема Спорт 2 веднага след реванша.

"Елиминацията, която направихме, е напълно заслужена - в София имахме пет голови положения. Те мислеха, че лесно се връщат два гола, но не отчетоха, че в първата среща имаха половин положение, а ние пет, но това са си техни проблеми. Познавам се с треньора им Разван Луческу", продължи Мъри. 

"Върнахме надеждата, реалист съм. Имахме чудесни десет месеца. Знам, че в следващия кръг ще трябва да търсим головите ситуации. Дайте да се порадваме първо на елиминацията на ПАОК, всички отбори оттук нататък ще бъдат под нивото им, все още имаме проблеми в завършващата фаза. Калява се този отбор, трупа всеки ден футболна увереност, футболна мазнинка", коментира още треньорът на Левски. 

"На "Герена" имаме същата атмосфера като на "Тумба", даже по-добра. До края на август ще мислим изцяло за представянето си в евротурнирите", добави Станимир Стоилов.

Следващият съперник на Левски ще бъде Хамрун Спартанс от Малта, който победи с 1:0 босненския Вележ (Мостар) в реванша от втория квалификационен кръг и го елиминира с общ резултат 2:0.