Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди утрешния двубой за Суперкупата на България срещу Лудогорец. Утре двата тима се изправят един срещу друг на Националния стадион “Васил Левски”, а срещата стартира в 20:00 часа. 

Специалистът си пожела да не се стига до дузпи, тъй като призна, че тимът му не е достатъчно подготвен в това отношение. Мъри определи Лудогорец като отбор, в чиито редици изобилства от добри играчи, които имат повече увереност заради спечелените трофеи в последните години.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Засега всичко върви нормално. С изключение на Сонко всички играчи могат да вземат участие в мача. Това е добър мач, в който българските футбол може да види спектакъл. Имахме четири сблъсъка, които бяха емоционални миналия сезон. Утре е момент, в който можем да се опитаме да покажем добър футбол и да донесем трофей. Наясно сме със силата на нашия противник. По-важно за мен е как ще играе на нашият отбор”, започна Стоилов.

„Мисля, че никой от двата отбора няма какво да загуби. Двата отбора спечелиха каквото трябваше през миналия сезон. Това е венец на футболния спектакъл. Левски има какво да печели, защото Лудогорец има достатъчно трофеи през последните години”.

„Ноа се превърна в основен играч в нашия отбор. Взима участие във всички мачове. Важен играч в линията на защитата, досега винаги е играл стабилно. С оглед на липсата другите футболисти трябва да поемат отговорност. Не е приятно, когато отсъства футболист от неговата класа. Имаме и други опции, за да играем с трима централни защитници”, добави той.

„В българския футбол трудно някой може да изненада някой. Познаваме се добре клубове и треньори. В предните четири мачове търсихме някакъв начин, по който да спечелим срещата. Успехът беше променлив. Имахме и успешни мачове срещу тях, и те срещу нас. Ще видим утре на терена кой как ще се представи. Важно е как ще играем на терена. Двата отбора имаме претенции да сме водещи отбори в България и сме задължени да направим хубав сблъсък”.

„По принцип смятам, че дузпите се оказаха не силна страна. Доста дузпи пропуснахме. Не смятам да отделяме специално внимание. Трябва и това да подобряваме. Сега с една тренировка нищо няма да стане. Имаме проблеми в тази насока. Надявам се мачът да не стига до 11-метрови удари. В Лудогорец изобилства играчи от много високо ниво. Трудно мога да отлича някой от играчите им. Винаги ми се иска да отличавам българските футболисти – Недялков, Десподов, Делев, Янков”.

„Този двубой е предвиден преди началото на сезона да се играе. Тогава е добре да няма мъка по терена. Ще реагираме според ситуацията. Ако стигнем до дузпи, ще изпълняваме. Трябва малко повече психика и увереност. Лудогорец има повече такава от нас, защото са спечелили повече трофеи през последните години. Нашите млади футболисти трябва да растат с победи и загуби. Нашият най-млад футболист – Марин Петков, успя да отбележи в последните мачове”, добави Мъри.

„Общо взето в момента нямам идея кой ще бие дузпа. Ще решавам по време на мача. Нищо чудно да се доверя на някой от тези, които изпуснаха. Филип е млад играч, Георги също изпусна, а той е опитен играч. Всеки отбор има свои проблеми, но не подобава на другите отбори да търсим проблемите на Лудогорец. Ако те имат минимални проблеми, ние имаме големи. Ако можем да намерим проблеми в тяхната игра, надявам се да ги използваме. Трябва да играем в левскарски стил. Амбицията трябва да е водеща в моите играчи. Присъствието на хората винаги задължава. Имаме къде да наваксваме. Принципът при нас е всеки мач да играем на максимума на възможностите. Трябва да има и футболна мисъл. Само с желание няма да се случат нещата. Срещу Лудогорец ти трябват съвкупност от качества, за да спечелиш”.

„Разговарях със Сонко и то в моя си тон. Не съм от най-желаните да се разговаря с мен след червен картон. Винаги търся проблемите в нас. Сонко даде възможност на съдията да го изгони. Получихме извинение от него, но се съмнявам, че имаше умишлен опит. Тази ситуация трябваше да се отсъди с футболен интелект. Не искам да давам оценки. Казах след мача така строго да съдят съдиите при всички”.

„Ситуацията, в която се намираме двата клуба са различни от финансово състояние. В нашия клуб през последната година се прави футболния бизнес, намериха се пари от фенове, спонсор. Покриха се задължения. Няма фирми, към които да не сме коректни. Към НАП се погасяват суми. Далеч сме да кажем, че спасени. Ако съм на мястото на Лудогорец ще се гордея, че продавам и купувам скъпо. Левски си има своя план. Със средствата, с които разполагаме, ще се опитаме да направим отбор, който да играе гордо на терена. Едни от най-големите заслужили похвали за това, че Левски е спасен, са футболистите. Те оставят душа и сърце на терена според възможностите си. Без тях тази любов към отбора нямаше да я има. Те създадоха много добра предпоставка пред всички нас да имаме позиции, за да договаряме. Левски изцяло е бизнес проект. В клуба не е пристигнал случайно нито един лев, откакто съм аз. Левски може да се гордее, че е един от клубовете, които привлича много финансови средства, сам си оправя задълженията и няма забавени заплати. Левски ще има нова нужда от събиране и прегрупиране на силите”.

„Нормално е да получим приходи от билетите за мача. Заслужили сме си ги, защото без Левски няма футболно шоу през последната година. Знам, че имаше среща с Лигата, но не знам точно за какво. Ако нашите са се съгласили на 20%, аз ще съм недоволен. Шоу без Левски няма. Имаме големи задължения към институции и вече започнахме да плащаме. Има постъпления и от Европа. Опитваме се да сме коректни. Клубът е в добра линия и предстоят доста трудности. Годината ще е трудна, за да оцелее клубът”.

„Нашите футболисти могат да играят при всякакъв вид противници. Обучаваме се за това. Единият бразилец е млад, другите по-опитен. Винаги е добре, когато има пространства. Опитваме се да притискаме нашите противници. Искаме да създадем модел на работа в клуба. Може да благодарим на фирмата „Маниак”, която облича клуба. Така трябва да изглеждат всички футболисти, когато играят в Левски. Те продължават да ни носят нови артикули, с които да ходим”, коментира още Стоилов.

„Не сме си променяли стратегията за пресирането. Винаги искаме да сме отборът, който държи инициативата. В последните два мача нямах притеснения от високата преса. Лудогорец има своята стратегия, ние – нашата. Всеки ще се опита да я защити по време на мача. Ако Лудогорец са по-добри и успеят да ни победят, няма проблеми. Утре ще има загубил. Най-справедливо ще е мачът да се спечели в 90-те минути. И двата отбора имат какво да покажат на хората”.

„Основното ми правило е да не се бъркам в отношенията на други клубове. Легендите трябва да ги слагаме горе на високо и да се опитваме да ги стигаме. Не желая да се занимавам с нашите футболни противници”, каза Стоилов по повод отношението на феновете на ЦСКА към Стойчо Младенов и Любослав Пенев.

„Ако няма приходи за Левски, ще съм недоволен. Ако някой отбор закара 20 хиляди на мач, трябва да има някаква печалба. Канят ни на шоу, пристигаме. На добрите артисти трябва да се плаща. Кой какво си мисли – да създаде модел като нашия. Ако всички клубове печелят, ще съм най-доволен. Футболният бизнес е това. Няма нарушени правила, има договоряне за правила. Не ме питахте защо мача не се игра преди началото на сезона, нали? Ние сме там и искаме финансиране. Предполагам и Лудогорец ще получат приходи. Не знам защо трябва да се търси напрежение между клубовете. Ако са 20%, слабо се занимаваме”.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК