Треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви след след победата с 3:1 над северномакедонския Академия Пандев, че "сините" имат да променят две основни неща. Мъри не е доволен от играта в защита и мотивацията в тима. Той обяви, че е крайно разочарован от състезателите си и заяви, че за някои от тях това е последно предупреждение, независимо дали са българи, национали или чужденци.

“Няма да търся играчи, които не се борят и не тичат достатъчно в името на Левски. За някои от играчите това е последно предупреждение за по-сериозно отношение към контрoлите. Не ме интересува дали е българин, чужденец или национал. За Левски повече няма да се играе с този ритъм, това съм 200% сигурен. Сладките сънища трябва да приключат, защото с тази игра можем да бием само Акадения Пандев. Несериозно отношение към играта в защита. Виждам индивидуални качества, но не и динамика. Не ми харесва положението, в което се намираме, трябва да го променим.

"Няма умора, тя е в главите им. Не тренираме нещо по-различно. Футболистите трябва да проявяват повече характер и да се избегне самозадоволството. Защото Левски може след два мача да тръгне в неправилна посока. Нямаме много време да се настройваме. Ако футболистите мислят, че ще дойде първенството и след два мача ще се продадат - няма да стане. Този цирк съм го гледал. В момента сме в някакъв мини цирк на самозадоволеност".

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Такива са ни възможностите като финансови параметри, но трябва да си даваме сметка къде бяхме преди 4-5 месеца и докъде стигнахме. Но от нас не се очаква разходки, а да подобряваеме нивото си във всеки мач. Силното качество е, че Левски беше в много добра кондиция и динамика в края на сезона. Това ни носеше успех. Ако искаме да побеждаваме само с класа и майсторство - няма да стане. Още първия мач от първенството имаме труден противник, софийско дерби. След разговорите не видях промяна в поведението. Ако трябва ще играя с юноши, които тичат 90 минути. Много бързо станахме любимци и звезди. Искам отборът да е звезда. Затова съм тук, за да им казвам истината, а не да ги заблуждавам. Предпочитам да ме мразят, но трофеите да пристигат на “Герена”. Искам да се раздават на 200%, но такова нещо не виждам, колкото и да не ми се иска да го кажа. Не сме тук да се прегръщаме и целуваме", продължи ядосаният Стоилов.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов остана доволен от играта на неговия тим в атака, но не от тази в защита след победата с 3:1 над северномакедонския Академия Пандев в третата си проверка по време на предсезонната подготовка. По този начин „сините“ вдигнаха трофея в чест на Георги Соколов.

„Има мускулни проблеми, понеделник ще стане ясно каква е контузията. Нормални неща. Период, в който трябва внимателно да се процедира. Повече тренировки му дадохме, за да се върне бързо към най-добрата си спортна форма“, каза Мъри за контузилия се Ивелин Попов.

"Доволен съм от младите, но те не могат да носят отбора на плещите си. Те бяха добри за 8-мо място, сега трябва да станат добри за първото. Трябва да ги обучим, за да отговарят на критерия Левски. Той беше един преди 6 месеца. Сега е друг. Левски трябва да задържи този колективен дух на терена. Много рядко се лъжа като гледам отбора на терена. Не играят във фаза защита и това ще бъде пагубно още в първия по-сериозен мач. Надявам се думите ми да стигнат до тях, защото иначе ще е лошо за Левски. Вдигаме, вдигаме и после се наслаждаваме на хубавото време, а не на работата. Най-лесно е да свалим нивото. Трудно е да го вдигнеш. Виждам разумни хора в нашите футболисти. Успехите бяха заради сериозното отношение. Без желание, агресия и амбиция няма да стане. Ако ги нямаш, стой вкъщи и гледай по телевизията мачовете".

"Ако трябва, ще взема и по-сериозни мерки. Не ми е трудно да мина в другата крайност. Не искам да ме обичат, а да играят със сърце и душа за Левски. Развитието на един отбор зависи от играчите и треньора. Другите помагат. Явно не мога да активирам агресията и динамиката. Няма друг виновен, освен аз. Търся вината в себе си”, завърши наставникът на "сините".

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022