Легендата на Левски и българския футбол Наско Сираков обяви, че е готов да вземе акциите на Левски, да спаси клуба и да го поведе към върховете. БЛИЦ първи писа още на 4 май, че Сираков се завръща на бял кон на "Георги Аспарухов".

"Аз заявих в четвъртък на Васил Божков и в петък и на Георги Попов - Готов съм да получа акциите на Левски! Това мое решение да се обадя дойде след това, което се случи в сряда. Това беше най-ужасното нещо в историята на Левски - подигравка с името на Апостола, с имената на тези, които създадоха Левски. Подигравка с Георги Аспарухов, Котков, Соколето, много други. Подигравка с мен, с Гонзо и с тези, които са сега. Акциите на Левски не могат да бъдат оръжие. Те са инструмент, който трябва да работи в името и в полза на Левски", започна Сираков в предаването "120 минути" по bTV.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Наско Сираков посочи проблемите в Левски и обяви дали "сините" ще последват ЦСКА

"Ясно заявих и на двамата, че аз нямам работа да разговарям с премиера на България. Аз чувствах още сряда, че министър-председателят няма да ги вземе. Той няма право да ги вземе. Той е министър на всички клубове, нищо че е привърженик на Левски. Няма право да ги вземе. Не съм юрист, нито съм му адвокат, нито съм силен по търговско право. Това са неща, които трябва да ги решават юристи. Но аз съм готов да получа акциите на Лeвски.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Часовникът тиктака и отбрoява времето на Левски. В момента се губи време. Левски ще успее да се спаси, но той е създаден да побеждава, а не да оцелява. Нищо не можемд а направим обаче без акциите", продължи легендарният нападател.

"На г-н Бойко Борисов нямам какво да кажа. На Божков и Попов ще им кажа: Направиха много за Левски една година финансово. Намалиха дълговете много за една година. В игрово отношение имам друго мнение, но... Сега ги призовавам да направят последната крачка и да останат завинаги в сърцата на феновете. Дали ще са при мен или при друг ветеран няма значение. Ние няма да спасяваме Левски, ние ще успеем с Левски", каза още Сираков.