Авторът на Търговския закон проф. Огнян Герджиков гостува в предаването „Тази неделя“ по bTV, където обяви кой е собственикът на Левски според направеното джиро от Георги Попов в сряда. Според Герджиков прехвърлянето на акциите, според начина на извършван, е пунта мара.

„Това не е никакво джиро. Младите хора биха го нарекли пунта мара. Една ценна книга се джиросва на нейния гръб. Ако на нея няма място от дописвания, се залепя един бял лист, което се нарича алонж, за да може да продължи да с нови записки“, обясни проф. Герджиков.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

„Георги Попов е собственик на Левски, ако той следва от непрекъснатия ред на джирата. Това е просто удар във въздуха. По този начин акциите може да бъдат джиросани на Путин и Тръмп“, допълни бившият служебен премиер.

„Дали е направено умишлено или не, не мога да кажа. Може би е направено от недостатъчно знание, тъй като джирото се прави много по-простичко. Но дори да бъде направено и по правилния ред, Борисов трябва да се впише в книгата на акционерите. В противен случай той няма никакво задължение към тези акции, ако не е вписан в книгата на акционерите. Това е, има права, но не и задължения.“

„Сега Георги Попов може да джироса акциите на Наско Сираков, който поискал да ги вземе, но това трябва да бъде извършено според правилата“, заяви бившият председател на Народното събрание.