ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Халфът на Левски Филип Кръстев няма да продължи да носи синия екип след края на сезона. 21-годишният футболист играе като преотстъпен от белгийския Ломел на „Герена“, а наемът му изтича през лятото. 

Основната причина за това е напускането на Станимир Стоилов от поста старши треньор на Левски. Халфът бе привлечен именно от Мъри през зимата на миналата година и оттогава се превърна в основна част от полузащитата на сините. Кръстев се прероди под ръководството на хасковлията и си спечели повиквателна за националния отбор.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

През 2020 година "Сити Футбол Груп" откупи халфа от Славия за около 2 милиона евро и подписа с него до 2025 година. След това той бе преотстъпван на няколко пъти – във френския Троа и нидерландския Камбуур. Така се стигна до 27 януари 2022 година, когато подписа с Левски. Оттогава записа 47 двубоя във всички турнири със синия екип, в които вкара 10 попадения. През този сезон е и водещият голмайстор на столичани в първенството с шест гола.

През последните месеци към Кръстев имаше интерес от португалския Витория Гимараеш, който обаче не покри финансовите условия на "Сити Футбол Груп". Заговори се за запитване и от турския Трабзонспор, където търсят заместник на Марек Хамшик. В крайна сметка 21-годишният футболист реши да остане на „Герена“ и дори се съгласи да получава по-ниско възнаграждение.

Но напускането на Станимир Стоилов е предрешило на 99% съдбата му, пише "Тема Спорт". Той бе и един от играчите, които се сбогуваха емоционално с треньора.

„Благодаря, че повярва в мен и ме доведе в този клуб“, написа Кръстев в социалните мрежи, публикувайки снимка с Мъри. След победата над Локомотив (София) на 8 април малко преди напускането на треньора халфът заяви: „Не знам какво е решил г-н Стоилов, но със сигурност това няма да се отрази добре на Левски, защото неговата енергия е много важна. Той е много голяма част от клуба.“

През миналия месец представител на "Сити Футбол Груп" бе в България, за да следи изявите на Кръстев, като проведе разговор с него, агента му Николай Жейнов и Станимир Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 


*Снимка: Антон Узунов/Startphoto.bg

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК