Треньорът на Левски Николай Костов говори след победата с 2:1 над Локомотив Пловдив на "Лаута" и призна, че му е било "тегаво“ да работи в такава обстановка. Според него „сините“ са единственият отбор на Балканите, който е толкова разединен, агресивен и разделен на две публики. Неговото изказване на два пъти беше прекъснато от викове „Оставка“, а той подчерта, че отборът му не трябва да се срамува от постигнатото през сезона. Специалистът е на мнение, че липсва търпение, като се гонят бързи резултати.

„По принцип съм доволен като цяло от самия мач. Не очаквах да се създаде такава атмосфера. Поздравявам публиките на двата отбора. Не очаквах нашата публика да бъде толкова положителна към нашите играчи“, каза той на фона на викове „оставка“ от феновете на Левски.

„Винаги съм харесвал Томаш и Локомотив. Разбира играта и е ценен специалист. Винаги ще намери как да изненада противника. Трябваше да предприемем по-дефанзивна игра през второто полувреме и се справихме нелошо. Владеехме добре топката, преминавахме умело. Намерихме даже и ситуации за добри контраатаки, можеше да вкараме още. До края на сезона трябва да очакваме Левски да се справя със своите противници. Напрежението падна, но не напълно. Знаете какво се случва в нашия клуб, трудна е ситуацията. Притесненията ни преди мачовете са как футболистите гледат към тези ситуации. Публиката ни винаги гледа върха, но трябва да изкачим планината, за да стигнем до върха. Искат се бързи резултати, няма смисъл да се говорят тези неща. Предстоят анализи. Не трябва да се срамуваме от това, което постигнахме тази година. Много беше тегаво и тежко да работим в такава среда“, продължи наставникът на "сините".

„Противоречията в един отбор са дълга тема, особено от публиката. Може би сме единственият отбор на Балканите, който има такива явни, груби и агресивни противоречия между двете публики. Майкон е готвен от нашия отбор и по стила му. Трябва да се работи повече, обяснил съм и на ръководството тези неща. Търпението е нещото, което може да помогне да се изгради. Онези, които танцуваха, бяха критикувани и осмивани от онези, които не чуваха музиката. Така се получава и с нашия отбор“, завърши Николай Костов.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!