Един от новите членове на Управителния съвет на Левски е журналистът Ивайло Цветков-Нойзи, който коментира всичко случващо се в клуба и направи шокиращи признания. Според него няма поводи за оптимизъм в дългосрочен план, но въпреки това посочи правилния според него модел, който може да измъкне „сините“ от тежката ситуация. Той говори още за селекцията, както и за търсенето на нови спонсори, които да помогнат финансово на отбора.

"С оперативното ръководство се занимава Павел Колев, в тясно сътрудничество с Наско Сираков и Тити Папазов. Няма особени поводи за оптимизъм за момента в дългосрочен план. В краткосрочен план нашата цел е да успеем да поддържаме Левски в едно стабилно състояние. Но в дългосрочен план не мога да гадая. По-важно е друго, че всички са обладани от чувството за мисия, че трябва да направим всичко възможно в тази буря да сме там и да се опитаме да помогнем. С условията за пълна прозрачност. Да сложим основите на един нов път в Левски. Това е критичен момент в историята на Левски. Не е имало толкова тежки моменти за този легендарен тим. За мен е чест аз да прекрача в ръководството на клуба. Такъв път е възможен - без посочени собственици, да го наречем и път, който се базира на един здравословен финансов модел. Нещата във футболно отношение никак не са добре“, сподели Ивайло Цветков пред „Диема Спорт“.

Говорим за модел на развитие, като на Манчестър Юнайтед, те имат 50, 60 спонсора. От това кой им прави четките за зъби до спонсорите за големите неща. Този модел е възможен. Левски е достатъчно голям бранд за България, така че това е пътя. За съжаление Левски беше сполетян от два форсмажора - собствеността и пандемията. Ще е доста по-трудно да се намерят хора, които да инвестират. Това е основното предизвикателство пред всички, които работят за Левски. В това отношение не искам да създавам напразни надежди. Мога само да гарантирам, че ще бъдат направени всички усилия. Правим просто парарел. При Манчестър Юнайтед имат фамилията Глейзър. Клубът съществува, макар и с дългове, благодарение, че е един от трите световни футболни брандове. Предстои да видим дали това е възможно“.

Сещам се за Бундеслига модел - 51% от акциите са за феновете и после, който иска да заповяда и да налива. Трябва да се търси един среден път. В крайна сметка на местно ниво не можем да следваме определен западен модел. Трябва да измислим някакъв наш нов начин. Това е нашата пряка задача. Човек настръхва за какво голямо нещо става дума".

Winbet - победата е на върха на пръстите (18+)

"Ако не бяха феновете нямаше да има Управителен съвет или нещата щяха да седят по съвсем различен начин. Шапки долу пред "сините" фенове. Нашата цел е да надградим над тази безценна помощ. При нас не може да се приложи модела от Бундеслигата, защото колкото и да е изпилен бюджета на един клуб, цитирам тук Павел Колев, трябва да си представя нещо като 500, 600 хиляди, като това е може би минимума. Феновете не са длъжни да издържат клуба. Да, трябва да помагат с абонаментни карти, но не да са основните източници на приходи. Трябва да се потърсят тези хора, които ще инвестират тези суми. Не мога да кажа точна цифра, това го знае изпълнителния директор. Аз мога да кажа какъв модел си представяме. Утре има поредно заседание на УС. Там вече ще се дискутира докъде са стигнали нещата с трансферите и от какво се нуждаем. Основните разходи са за заплати и към държавата. Това, което трябва да се случи, в краткосрочен план най-вече, най-конвертируемите футболисти на Левски да бъдат продадени. Има интерес, но не знам за нещо конкретно. Има дисбаланс в цялата селкция. Това е задача на Наско Сираков".

Говорил съм с четири или пет фирми на базата на лични контакти. Има и чуждестранни. Тъкмо на базата на този скромен опит в преговорите, нещата не изглеждат обнадеждаващо. Никой не трябва да очаква чудеса, това е една продължавата битка. Това е процес, който ще тече поне 2, 3 години. Продажбата на основни играчи е временно решение. Наско Сираков се занимава основно с трансферите. Истината е, че ситуацията се променя през повечето време. Малко по-шеговито, макар да няма основания за веселост. Лодката се е пробила и пропуска вода, а ние бясно изгребваме, но трябва да е достатътчно бързо. Засега се държим над водата, никой не се оплаква, стискаме зъби и се опитваме да правим най-доброто за клуба", завърши Цветков.