Левски понесе нов тежък удар, след като Симеон Славчев обяви, че скоро няма да може да играе заради възобновяване на контузията му в бедрото. Халфът излезе невъзстановен срещу Берое, опитвайки се да помогне на любимия отбор. 

Мачът от първия кръг на efbet Лига се разви много неблагоприятно за него и съотборниците му. Славчев си отбеляза автогол в 34-ата минута, а впоследствие "сините" паднаха с 0:2. Преди минути халфът се извини на феновете, както и написа, че "след всяка буря изгрява слънце". 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Публикацията му във "Фейсбук":

"Благодаря на всички "сини" фенове за подкрепата! Извинявам се на Вас, че Ви подведох, подведох съотборниците си, треньора и себе си! От голямото си желание да помогна на отбора, взехме неправилното решение да играя и контузията на бедрото се поднови! Извинявам Ви се и Ви обещавам, че ще се върна по-силен, по-мотивиран и готов да играя за Вас и за Левски!

Не толкова ситуацията с автогола ме боли, а че с течение на мача усетих, че отново няма да мога да бъда с Левски в този труден момент и скоро няма да мога да играя за Левски! Боли ме, защото Левски е единственият клуб в кариерата ми, в който съм искал истински да бъда, да играя за Клуба без задни мисли за пари и развитие на кариера! Житейският ми път и този на ФК Левски явно са осеяни с трудности и препятствия в този момент, но аз съм сигурен, че след всяка буря изгрява слънце! 

Аз имам нужда от Левски, Левски има нужда от мен! Само Левски и скоро ще се видим на терена!".