Синът на легендата Ривалдо - Ривалдиньо, който вече е футболист на Левски, разкри, че е имал проблеми в досегашния си клуб Динамо (Букурещ) и по-специално с треньора. 22-годишният бразилец атакува бившия си треньор Василе Мириуца, който не го харесвал. Именно това накарало Ривалдиньо да си тръгне от Динамо (Букурещ). 

"Не исках повече да играя за Динамо и не ми беше трудно да напусна. Не заминах за лагера в Кипър, а вместо това останах в Букурещ и се подготвях сам. Всичко започна от това, че отказах да бъда продаден в Турция. Другата причина е, че треньорът не обича чужденци. Признавам си, че и аз не исках да работя с него. Мириуца не ме харесва, защото не говоря румънски, германски и френски като останалите офанзивни играчи. И все пак изиграх много мачове, че дори и когато бях контузен. Направих всичко това, за да помогна на отбора", говори за проблемите си в Динамо новият нападател на Левски в интервю за "Fanatik.ro".

"Не вярвах, че Динамо може да постигне нещо с Мириуца. Случи се два пъти да играя силни мачове и да вкарам, а след това той ме оставяше на пейката. Това бяха срещите с Крайова и Конкордия. Играчът, който не получава доверие от треньора, не може да даде нещо на своя клуб", добави синът на Ривалдо.

След като Ривалдиньо прекрати договора си, Мириуца заяви, че има по-добри нападатели от него. Бразилецът коментира това по следния начин: "Това само доказва факта, че той не разбира от футбол! Можете ли да ми кажете кой точно нападател е вкарал повече от мен през този сезон? Аз ще ви кажа. Никой!".

"Бях приет добре в Динамо още от първия ден, но след това Козмин Контра си тръгна и настанаха тежки времена. Той е страхотен треньор. Всички футболисти бяха разочаровани от отказа на Никулеску да дойде в Динамо, защото той също е много добър треньор и изповядва същия стил като Контра, който ми помогна много и вярваше силно в мен", добави синът на легендарния играч Ривалдо.

"Исках да напусна Румъния. Имах оферти от местни отбори и преди да се появи тази на Левски, но не исках да оставам повече. Сам взех това решение", продължи Ривалдиньо.

Относно Левски, талантът обясни: "Имаме много силен отбор и единствената ни цел е да спечелим трофей. Трябва да мислим само за това. В Левски ще играя отново с Филипе Нашименто и Паулиньо, с който бях съотборник в младежката формация до 20 години на Коринтианс. Радвам се, че отново съм с тях и с новите ми съотборници".

Както е известно, Нашименто също дойде при "сините" от Динамо (Букурещ).

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА 
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018