Левски и букмейкърската компания "Палмс Бет" се похвалиха с подписването на нов спонсорски договор, който ще е за период от пет години. След сделката в клуба ще бъдат изградени нови структури, които ще имат за цел подобряване на финансовото състояние на "сините".

Изпълнителният директор на Палмс Бет, Лъчезар Петров, разкри плановете на компанията за изграждане на нови структури в Левски, чрез които клубът да си стъпи твърдо на краката и да заработи като функциониращ бизнес. Той и Наско Сираков дадоха пресконференция по случай сключването на договор за генерално спонсорство между двете страни. 

„Надявам се Левски отново да заработи не само на терена, но и извън него, защото едно без другото е невъзможно. Искаме да стабилизираме структурите на клуба и да го върнем там, където му е мястото“, започна Петров.

„ Ще запазим финансовите условия като конфиденциална информация, срокът е 5 години. Целта е да изградим добра структура. Ще представим план пред акционерното събрание в утрешния ден с всички детайли по осъществяването на намеренията.

„Запознахме се с финансовата картина в Левски, преди да подпишем договора. Ще бъде изготвен финансов и погасителен план за всички належащи задължения. Има и ежедневни разходи, които са важни за служителите, които разчитат на тях. Ще се помъчим да променим модела, който включваше фокус само върху спортно-техническия аспект. Твърде малко внимание беше отделено на административната част. Футболният клуб е бизнес и той трябва да бъде организиран така, за да не изпитва финансови затруднения“.

„Към момента няма да придобиваме акции в клуба. Ще участваме при вземането на решенията. Ще присъствам на срещата със Станимир Стоилов, за да разкрием плана за бъдещето на клуба. Надявам се да постигнем успех“.

„Трудно е да се определи какъв бюджет ще е необходим, за да бъде стабилен клубът. Особено имайки предвид привличането на ново треньорско ръководството и нови състезатели. Ще трябва да се пресметне допълнително разходът. Имаме определен бюджет, залегнат в договора, но ще търсим разширяване на бизнес аспектите в клуба, за да се привлекат нови спонсори. Ние ще поемем възнагражденията на клубните служители в Левски".

"Ние имаме история с Левски и вероятно клубът също има полза от такова партньорство. Не е тайна, че фенската маса на Левски е половин България. Партньорството е взаимно изгодно и за двете страни, не е само ние да спасяваме Левски", завърши директорът на хазартната компания. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Собственикът на Левски Наско Сираков допълни, че няма да разчита само на контракта да осигури бъдещето на "сините" и определи за цел номер 1 връщането на привържениците по трибуните.

"Изключително съм благодарен за разширяването на партньорсвото ни. Не трябва обаче да се мисли, че с това ще потекат реки от пари. Всичките ни усилия ще бъдат насочени към това да върнем привържениците по трибуните.

Това не е просто договор, а съвместна работа, която ще донесе финансови постъпления към клуба. И в надзорния, и в управителни съвет ще има представители на партньорите ни.

Изключително съм доволен от това, което подписахме с нашите партньори. Те първи ни подадоха ръка и няма нищо случайно в това, че продължаваме. Поне още 3-4 месеца ще буксуваме, но вярвам, че от всички разговори, които сме водили, че можем да гледаме спокойно в бъдещето", завърши Сираков.