УЕФА на 99% ще отреже мераците на Левски за преиграване на двубоя с Хамрун. В събота от "Герена" информираха, че са подали искането до евроцентралата, защото съдията от Румъния Ищван Ковач и помощниците му са "допуснали грубо нарушение, повлияло на резултата от мача".

"Сините" се жалват, че играч на гостите е бил дълбоко в половината на Левски след изпълнение на центъра от малтийците при резултат 1:1. Веднага след това падна гол в мрежата на Николай Михайлов, а срещата влезе в продължения и след това бе решена с дузпи. 

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Искането на Левски за насрочване на нов двубой ще бъде разгледано днес, като ще бъдат изслушани и румънските рефери. Шансовете от евроцентралата да вземат решение за преиграване обаче са изключително минимални, пише "Тема Спорт". Според хора от системата на УЕФА ще последва единствено наказание за главния рефер Ищван Ковач и бригадата му. 

Припомняме, че преди часове "сините" бяха попарени и от човек на евроцентралата, който обясни, че Левски има изключително минимални шансове да получи от УЕФА преиграване на реванша с Хамрун.

"Да, има нарушение на правило 8, което обяснява как трябва да се изпълнява център в началото на всяко полувреме или след гол. Аз не мисля, че ще има преиграване. Ситуацията се разглежда като съдийска грешка на цялата бригада. Това е трябвало да бъде забелязано от главня рефер, неговите асистенти или четвъртия арбитър. Разбирам мотивите на Левски да подаде жалба, но това няма да е достатъчно за назначаване на нов мач. Нарушението на правилото не е такова. Преиграване можеше да има, ако се зачете гол с директен удар при непряк свободен удар, без топката да се докосне до втори човек или при наличие на 12 противникови играчи на терена“, обясни Игор Радойчич пред Alo.rs. Той е делегат на мачове на УЕФА и е секретар на съдийската комисия към Сръбския футболен съюз.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК