Звездата на Левски Габриел Обертан беше определен за Играч на мача във Вечното дерби, в което "сините" надиграха ЦСКА с 1:0. 

В 30-ата минута на сблъсъка от десетия кръг на Първа лига французинът отправи силен удар, топката се отби в лявата греда на вратата на "червените", а след това и в гърба на стража Витаутас Черниаускас, за да се озове в мрежата му.

"Бяхме по-подготвени. Знаехме какво да очакваме от ЦСКА. Постигнахме важна победа, победихме ги и през миналия сезон, но сега бе по-важно да спечелим. Трябваше да атакуваме техните крайни бранители, а Паулиньо и Кабрал свършиха чудесна работа там. Успяхме да минимизираме техния потенциал в атака. Бяхме солидни в защита, насладихме се на чудесен мач", каза Обертан пред Диема Спорт.

"Разбира се, че феновете ни дадоха мотивация, но атмосферата бе невероятна", коментира французинът. 

"Загубата от Локомотив (Пловдив) беше грешка, тъй като не започнахме добре в тази среща. Трябваше да се възстановим, но постигнахме добра победа с Витоша, а днес беше още по-добре. Хубаво е да влезеш в такава серия. Получих крамп в края на мача, а играя и с разтежение. Знаех, че трябва да влезе някой по-свеж съотборник", добави Обертан.