Левски не успя да спечели купата на България, след като загуби от Славия след дузпи с 2:4. Така първият шанс за „сините“ да участват в евротурнирите се изпари. Остава още един – третото място в първенството, което дава право на участие на бараж за Лига Европа. Към този момент Левски е на тази позиция, но до края на сезона остават три кръга.

Три кръга, в които Левски както може да затвърди третото си място и да играе на бараж за участие в Европа. В теззи три кръга за въпросната позиция ще се борят Левски и Берое. Засега „сините“ са с 60 точки, старозагорци имат 58.

До края на шампионата Левски има гостуване на Лудогорец, мач с ЦСКА и гостуване на Верея. А Берое има гостуване на Ботев Пловдив, домакинство на Лудогорец и гостуване на... ЦСКА.

Оказва се, че големият противник на Левски – ЦСКА, ще реши съдбата на тима от „Герена“. Първо в директния мач, ако „червените“ победят „сините“, ще влошат още повече шансовете им за третото място. А и в последния кръг ЦСКА приема Берое, който може да се нуждае от точка или три на „Армията“, за да измести Левски от третото място.

Решителният бараж за участие в Лига Европа е на 24 май от 20:30 чакса. От втората осмица за място в тази среща се борят Черно море, Септември и Локомотив Пловдив.

Вече е ясно – Лудогорец като шампион ще участва в квалификационните кръгове на Шампионската лига, ЦСКА е втори и започва в квалификациите на Лига Европа, откъдето тръгва и носителят на Купата на България – Славия.

Програма на Левски и Берое до края на сезона:

34 кръг - Лудогорец - Левски, Ботев - Берое

35 кръг - Левски - ЦСКА, Берое - Лудогорец

36 кръг - ЦСКА - Берое, Верея - Левски

КЛАСИРАНЕ