Пътищата на Левски и Хали Тиам изглежда ще се разделят през лятото. Тогава изтича договорът на сенегалеца с клуба. От “Герена” държаха да удължат споразумението. Шефовете на “Герена” на няколко пъти водиха разговори с агента на играча, но те не доведоха до резултат, пише "Тема Спорт". 26-годишният дефанзивен халф така и не склони да преподпише. От клуба му бяха поставили краен срок да реши дали приема офертата им до заминаването на тима за Турция.

Лагерът стартира в понеделник, а парафиран контракт за момента няма. Това почти сигурно означава, че след края на сезона Тиам ще си тръгне като свободен агент, а Левски няма да получи нищо за правата му.

Тиам бе привлечен при "сините" през 2018 година по настояване на Делио Роси. Той веднага се превърна в несменяем титуляр. До момента е изиграл 65 мача във всички турнири, отбелязал е 5 гола.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

В състава на Левски има още двама играчи, които са в ситуацията на сенегалеца. Това са португалецът Филипе Нашименто и Мартин Райнов. Очаква се първият също да си тръгне през лятото. По време на лагера в Сандански пък Райнов бе ползван като централен защитник - заместваше отсъстващия поради ангажименти с националния отбор Холмар Ейолфсон. Той може да получи тази роля и през пролетта.

През зимата Левски се постара да подсили халфовата си линия. “Сините” привлякоха национала Симеон Славчев, както и 23-годишния холандец Стайн Спиерингс. Двамата са гласени за титуляри. От “Герена” се разминаха с привличането на чеха Йозеф Хушбауер от Славия (Прага). След това се насочиха към Мартин Хашек от Спарта (Прага). Преговорите за привличането на последния обаче бяха замразени заради настоящата несигурна ситуация в клуба.

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020