Столичният общински съвет одобри и прие проекта за изграждане на паметник на легендата на Левски Георги Аспарухов по случай 80-ата годишнина от рождението на Гунди (4 май).

Монументът ще бъде поставен в столичния квартал "Редута", обявиха от организацията Levski Family, която заедно с фенклуб "Редута" и НКП е в основната на инициативата за създаване на паметника.

По-рано днес привърженици на Левски, движещи нещата около осъществяването на идеята за паметника на Гунди, обясниха пред БЛИЦ, че събитието ще бъде запомнящо се.

Сега остава единствено да бъде получено разрешение от Министерството на културата и поставянето може да започне.

Съобщението на Levski Family във Фейсбук:

"Днес, на свое заседание СОС единодушно одобри и прие проекта за изграждането на паметника на Георги Аспарухов в Редута. Без никакви забележки мина разглеждането и в Комисията по култура по-рано сутринта! Абсолютно всички бяха възхитени от работата и изпълнението на скулптора.

В доклада си кметът на Слатина г-н Илиев изрично подчерта, че всичко това се случва без абсолютно никакво участие на ПФК Левски и изцяло и единствено благодарение на даренията и усилията на привържениците на Левски!

Средства за завършването на проекта в част ландшафт и кофражо-бетонни работи може да дарите по посочената сметка.

За Гунди! За Левски! За България!", написаха от Levski Family.