Станимир Стоилов се е разбрал с новото ръководство на Левски за връщане на "Герена". Между двете страни вече е постигнато принципно съгласие, а новината предстои да бъде официално разгласена съвсем скоро. Новите шефове на сините са се разбрали с колегите си в Астана, където Мъри има действащ договор за още една година, пише "Тема спорт".

Първоначалната позиция на Мъри ще бъде генерален мениджър или нещо друго по съвместяване от разстояние. В следващите месеци ще се търси най-безболезненото решение за връщането и официално на Стоилов на "Герена". Той има сериозна неустойка в договора с казахстанския тим, ако реши сам да напусне. Вероятността да бъде уволнен при резултатите, които постига, е нищожна.

Докато ситуацията търпи развитие началниците на Герена ще трябва да се пренастройват към дългия списък, който Мъри е поставил. В последните няколко седмици усилено се говореше, че новият собственик Спас Русев ще предаде цялата спортна власт в ръцете на Наско Сираков. Засега обаче няма развитие по този въпрос, както и все още не е обявен новият Управителен съвет. Напълно е възможно, ако Сираков не се завърне в Левски, Станимир Стоилов да получи цялата спортно-техническа власт.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига