Изпълнителният директор на Левски Павел Колев даде коментар относно сагата около Петър Хубчев и Георги Дерменджиев, която се разрази преди двубоя на националния отбор с Косово. Според бившия спортен журналист някои медии са минали етичните граници. Той загатна, че левскари, известни в публичното пространство и бивши служители на клуба, сеят спекулации в средствата за масова информация. 

Колев твърди, че се води сериозна кампания срещу Левски, тъй като "сините" се развиват и това е "развалило съня на много хора".
 
"Нищо не искам да обяснявам, но се налага. Последната една седмица се случи нещо, което не намирам за нормално. Една спекулативна теза да се развие до такава степен, че да заживее свой живот в медиите. Левски си има старши треньор, не е обсъждана никога негова смяна, работата с Георги Дерменджиев е дългосрочна. Това, разбира се, не отменя максимата, че няма нищо вечно. Нито аз ще се пенсионирам в Левски, нито г-н Дерменджиев, предполагам, си прави илюзии, че постът му не е ветровит", обясни Колев на пресконференция на "Герена". 

"Минаха се границите, не е етично, не е професионално. Националният отбор имаше важни мачове, работил съм и там, знам, че не им било леко - на отбора и треньорския щаб. Обстоятелствата са такива каквито са. В нито един момент не е била обсъждана треньорска смяна, камо ли да водим преговори с друг треньор", продължи шефът в Левски.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Жерсон Кабрал, Давид Яблонски, Милош Цветкович? На този етап не сме водили разговори, но ще бъдат проведени такива. Силно се съмнявам, че разговорите ще бъдат кратки. Ще ги започнем другата седмица. И тримата играха от началото на първенството, играха във всички мачове, с изключение на Яблонски в последния мач, когато беше болен. Това също е парадокс - появяват се небивалици. На моменти имам чувство, че не съм в реалността. В нито един момент на треньора не му е спускана директива кой да играе. Така ще бъде докато работим заедно. Силно се съмнявам, че Георги Дерменджиев би се съгласил някой да му се бърка", каза Павел Колев. 

"Това, което подозирам, ще си остане за мен. Почти убеден съм, получавам доста информация от различни източници, че част от тези информации се пускат от хора, които по принцип се водят левскари. Това е най-тъжното. Ходът на събитията ще покаже защо е било направено това нещо. Нека затворим тази тема, през седмицата си работихме по план. Нашите планове за бъдещето не се влияят от такива конспирации. Предполагам, че ще излезе някоя друга фигура за смяна. Има хора, които няма да са доволни, ако Левски върви напред и се развива. Зад клуба стои сериозна компания, нещата се стабилизират всеки ден, това вероятно е развалило съня на много хора. Служителите, хората, които са зад Левски, са знаели къде идват. Моята функция е малко по-различна от това да разследвам източниците на информация, дисекция на сериозността на източниците на информация няма да правя. В България има поговорка: "Няма дим без огън". Щом нещо е стигнало до медиите, българинът е научен, че не може да няма истина в него. Ето пример как информация, която няма почва в реалността, може да заживее", каза Колев.

"Имена на тези левскари, близки до клуба, някои от тях са работили тук, няма да казвам. Това е жалко. Левски като клуб все още е в нокдаун, цялата левскарска общност трябва да бъде единна, без значение кой се е хванал в момента да работи в Левски. Вие, журналистите, сте инструмент в този процес - относно разпространението на информацията. Разделенията са много по всички линии, според мен единение е невъзможно. Надявам се още на мача с Ботев (Пловдив) привържениците да застанат зад отбора. Точно в такива моменти си проличава един голям отбор, голям клуб", коментира още началникът в "синия" клуб.

"Защо точно Петър Хубчев беше замесен? Нямам отговор на този въпрос. Може би защото е треньор на националния отбор. Работил съм с него, мисля, че е един професионалист. Според мен в момента той получава доста крайни оценки за работата си. Вменява му се философия, която според мен той не изповядва. Станимир Стоилов също се появи тези дни в медийното пространство, и с него не сме водили разговори на тази тема. Не е казано, че когато му звъня, го каня за треньор. Питайте режисьорите защо Петър Хубчев? Може би се крие в датата на появяването на тази информация. Имахме мач в понеделник с Косово. Ако за вас е случайно, за мен не е", добави Колев. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019