Спортният директор на Левски Станислав Ангелов отвърна по любопитен начин на Люпко Петрович, който вече на няколко пъти се оплака от недостига на футболисти. Пелето иска от сърбина да бъде като Сър Алекс Фъргюсън, който "правел здрави отбори без големи играчи".

"Въпросът със селекцията е много деликатен. Моето вътрешно желание е да не взимаме на всяка цена футболисти. Като няма човек, който да ни направи голямо впечатление, по-добре да вземем юношите. Левски никога няма да е такъв, какъвто хората го искат, но това не може да стане със 7-8 чужденци. Не искам да приличаме на Лудогорец. Трябва да се опитваме да работим с младите", коментира Станислав Ангелов в интервюто, което даде за Левски ТВ.

„Може би има от гледна точка на Петрович недостиг на играчи. Но затова е добрият треньор. Сър Алекс правеше здрави отбори без големи играчи. Ясно е, че изпълнителите трябва да са добро ниво. Опитахме да вземем един играч, но взехме друг, даваме му шанс за изява. Не смятам, че трябва да се вработват нови имена в готов отбор. Говорим по тези теми. Г-н Петрович е афектиран на моменти, но тези ситуации са нормални", каза директорът.

"Много работим по всякакви теми за селекцията, но това са вътрешни информации. Подписал съм договор за конфиденциалност и не мога да изнасям от клуба", добави бившият футболист.

За зачестилите в последните дни информации за промени в спортно-техническия щаб на Левски, Пелето обясни: "Вчера влязох при играчите и им казах, че от тях и от мен се изисква да вършим това, за което сме тук. Всичко останало - кой какво говори, какво иска, не иска, кой иска да ни разбие от вътре, от вън... да ни създава излишно напрежение, си е негова работа. Откакто съм дошъл в Левски, винаги съм бил пълен професионалист. Не ме интересува кой какво мисли и пише. Каквото и да се случи, да се работи в посока развитие на децата. Който ще да е – въпросът е това да продължи да се развива, за да може наистина стане Левски да стане това, което ние всички искаме."

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

Програмата на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа