Спортният директор на Левски Станислав Ангелов даде специално интервю за Левски ТВ, в което говори за актуалните теми около подготовката на отбора, селекцията, развитието на ДЮШ и своята визия за бъдещето на клуба.

"Аз не съм много по кабинетите. Старая се да бъда близко до отбора. Винаги съм казвал, че съм полеви играч. Имам и административна работа. Постепенно навлизам в процеса. Моята концепция е, че трябва да се наблегне от всички нас на децата. За мен изключително важно е школите да започнат да произвеждат, това е пътят. Знаете какво нещо е футболът. Без да изградим стабилни школи и отговорни българи, много трудно ще се върнем където сме били. Там, където държавата участва в тези процеси, нещата се подобряват. Там, където клубовете изнемогват, държавата трябва да се намеси. Това е безусловно. С предишния директор също беше така. С него сме много добри приятели", коментира Ангелов.

„Миналата година се позиционирахме на база "Раковски". На "Герена" всичко е структурирано. На "Раковски" трябва да се подобри материалната база. С Боримиров сме приятели и имаме една и съща визия. Той работи с голямо желание и това рано или късно ще даде резултат. На база "Раковски" ще се направи отбор, който да се опитаме вдигнем във "В" група и това е Левски-Раковски. Те сега играят в "А" окръжна група. За една година в окръжната група страхотно дръпнаха. Те бяха само на 16-17 години. Софийската окръжна група предразполага към сериозни мачове. Има и лоши терени. Все повече деца ще намерят място в мъжкия отбор на Левски. Нашите юноши стават приоритет. Трябва да ги подготвим малко по-сериозно и стабилно. Да укрепнат малко физически и психически", каза Пелето.

„Като говорим за моята визия, от детско-юношеския футбол, влизаме и в мъжкия отбор. Трябва да направим здрав отбор и с представянето си да изглежда стабилно. Да има добър колектив, да има боеспособни момчета“, продължи директорът в Левски.

„За жребия за първенството - това е подробност. Не трябва да ни интересува кога ще играем с другите отбори. Ако успеем да върнем нашия дух, няма да ни интересуват нито жребий, нито конкуренти. Никога за мен не е била важна простата победа, а духът“, каза Ангелов.

"Когато започне първенството, ще поставяме цели. Леко несериозни неща са това за Левски. Целта е Левски да спечели всичко, каквото може. Процесът е най-важното нещо. Ще се борим с абсолютно всички сили. За мен е важно да върнем облика на истинския „син“ футболист. Всички искат да се върне левскарският дух. Трябва да даваме повече шанс на децата и лека-полека да постигаме целите си", коментира Пелето.

"Дали сме готови за Марибор? Това не ме притеснява. Мач като мач. Излизаме и гледаме да се върнем с възможно най-добър резултат. Искам да видя как играчите си помагат. Не ме интересува нищо друго, освен да се създаде добра симбиоза и колектив", добави спортният директор на Левски.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

Програмата на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа