Треньорът на Левски Люпко Петрович се хвана за главата още от първата тренировка на "сините" от лятната подготовка. Сърбинът е бесен на Сърджан Лукин, който се контузил на мача с Берое и не казал нищо на клуба, а днес съобщава, че може да отсъства между 3 и 6 месеца. Мехди Бурабия пък се появи с гипсирана ръка, след като е карал колело в планината и ще отсъства поне месец.

"Чака ни много работа. На първата тренировка липсват седем футболисти - Нар, Бабутенде, Христов, Александров, Деса, който се обади, че още няма виза, Йоргачевич и Лукин. Той за съжаление е контузен, но аз не съм знаел за тази травма. Не мога да разбера професионален футболист, който се контузил и не е съобщил на клуба си, че е с травма. Да не кажеш на треньора и на никой. Нормално е да съм тъжен, като всяко начало няма да е лесно. Виждате, нямаме класа, имаме млади играчи, които имат качества, но им трябва време да се развият", коментира Петрович.

"Мехди Бурабия пък е карал колело и си счупил ръката", недоволен е сърбинът.

"Нар и Бабутунде утре ще дойдат. Джъстин Менголо - няма да разчитам на него. Христов, Александров и Боян, който имаше проблеми със семейството, ги чакам до неделя в Правец. Боби Цонев утре ще каже на Ники Илиев дали остава. На Радослав Цонев няма да разчитаме, тъй като няма желание да играе при нас. Бедоя вече е подписал с Аполон (Лимасол) и тренира за негово здраве с нас. За първи път ми се налага в кариерата да правя селекция по телевизията. Винаги съм ходил на живо да гледам играчите, но сега ще трябва да се нагодим в тази ситуация. 80% сме сигурни, че играчите трябва да са качествени и да имат повече класа от българите, иначе не ми трябват тук. Сега трябва да вземем двама централни защитници, а не един. Плюс още двама-трима играчи. Истината е, че за да се подсили Левски, имаме нужда от играчи на всякакви позиции", добави Петрович.

"Ще направим всичко възможно, за да запишем добри резултати в Европа", обеща сърбинът.

"Въпреки оставката на Иво Тонев мисля, че нещата са добре, тъй като обещаха пари за селекция. Изненадан съм от оставката на Гонзо, който ме покани тук и искаше да работим заедно. Разбирам го донякъде, че много напрежение към него, след като дълго време Левски не е печелил нищо, но е истина, че дълго време Левски нямаше парите на Лудогорец, който има възможност да изгради силен отбор", добави Петрович.