Защитникът на Левски Димитър Пиргов вярва, че "сините" са способни да изиграят втори силен мач след този срещу Лудогорец (1:0) и да запишат нов успех - този път срещу Славия. Както е известно, бранителят пристигна това лято на "Герена" именно от "Овча купел".

Най-старото столично дерби е от 21:15 часа в неделя на “Васил Левски”.

“Приемам напълно нормално срещата със Славия. Готвя се на 100%, като за всеки друг мач. Надявам се, че ще победим и продължим с доброто си представяне. Със сигурност е по-добре, че ще играем на неутрален терен - на “Васил Левски”, но като представители на Левски ние сме длъжни във всеки един двубой да излизаме и да даваме максимума от себе си. Тази победа над Лудогорец ще ни даде допълнително самочувствие и спокойствие. Ако дублираме успеха и победим Славия - нещо, в което аз съм убеден, нещата определено ще станат още по-добри за нас”, оптимист е Пиргов, който говори пред Левски ТВ.

“Атмосферата в отбора е страхотна, колективът - също. Всички си помагаме. Бях приет добре от момчетата, което ми даде възможност бързо да се впиша в състава и да се раздавам докрай във всяка една тренировка и във всяка една среща. Амбициите ми са да стана шампион и да вдигна Купата на България с Левски. Надявам се, че заедно с феновете, които очаквам да ни подкрепят сериозно срещу Славия, ще успеем да изпълним тази цел още тази година”, допълни още 26-годишният защитник.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига