Помощникът на Петър Хубчев в Левски – Георги Донков говори след победата с 4:1 над националния отбор на Узбекистан до 19 години в проверка, която е част от подготвителния лагер в Бекек (Турция).

„Стана добра проверка. Момчетата се опитаха да дадат всичко. Видяхме някои работи, но е важно и, че победихме, макар резултатът да не е важен, но отборът трупа опит. Дали сме доволни? Опитваме се винаги да изискваме повече от нашите играчи, но не сме недоволни. Вчера тренираха два пъти, днес се вложиха, а това са и последните дни на лагера. Отборът на Узбекистан са национални състезатели, бързи са, добри в единоборствата”, каза Донков.

„Дадохме днес шанс на млади играчи. Двама на по 16 години, двама на по 17. Никога не сме играли с този състав и знаехме, че ще допуснем някои положения пред нашата врата. Мисля, че първата част създадохме някои добри ситуации. Второто полувреме настъпи умора и липса на концентрация, но сме доволни”, продължи той.

„Треньорският щаб нямаме забележка. Не искам да отличавам никой сега. И аз като играх за първи път за Левски, имах напрежение, но ако искат да успеят, трябва да работят. Ако юношите си заслужат, може да играят и за първия отбор”, каза още бившият нападател.

„Ние се готвим сериозно с 27 човека и се надяваме с този набор от играчи да започнем и да завършим с тези футболисти сезона. Има да изчистим още някои неща да изчистим. Има още 10 дена, но смятам, че сме подготвени добре и отборът го усеща. Продължаваме и се надявам да сме готови за първия мач”.

„За мача с ЦСКА се надявам стадионът да е пълен. Не сме обсъждали дали следващата проверка ще е генерална репетиция. Ще тренираме, ще видим. Не е наша работа да коментираме процесите в клуба, отвъд спортните неща. Трябва да се фокусираме и да държим момчетата, за да дават всички от себе си”, каза още Донков.
БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020