Левски е наказан да играе в Европа пред празни трибуни, но въпреки това на реванша с Ружомберок ще има публика. "Сините" информираха на клубния си сайт, че на мача в четвъртък (от 19:30 часа) ще бъдат допускани деца до 14 години.

Тимът на Петър Хубчев има аванс от два гола след победата с 2:0 в Словакия. Точни за Левски в първия мач бяха Давиде Мариани и Паулиньо. 

Съобщението на ПФК Левски:

Уважаеми левскари, като част от дългосрочната стратегия на клуба да възкреси любовта на децата към спорта, и в частност към футбола Ви съобщаваме, че двубоя – реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа между Левски и Ружомберок може да бъде посетен безплатно от организирани групи деца до 14-годишна възраст от учебни заведения, спортни школи/организации. Мачът е на 18 юли, четвъртък от 19:30 часа на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Според регламента на Европейската футболна асоциация (УЕФА), клуб който изтърпява наказание – домакинство пред празни трибуни, има право да допусне на трибуните деца до 14 години.

Условието това да се случи е всяка група от 10 деца да бъде придружавана от минимум един възрастен (треньор, преподавател, възпитател и т.н), като за всяка група трябва да бъде попълнена декларация с данните на придружителя и всяко едно от децата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери