Седем човека са с повдигнати обвинения след мелето в центъра на Братислава в сряда вечерта, в което участваха и фенове на Левски, информират словашките медии.

Както е известно, привържениците на „сините“ бяха нападнати от ултраси на Краковия (Краков) и Аякс (Амстердам), които се обединиха срещу българските запалянковци. Краковия, също като Левски, имаше мач от Лига Европа в Словакия. Полският тим направи 1:1 с Дунайска стреда, а "сините" надвиха Ружомберок с 2:0.

Заради мелето, при което бяха използвани столове, маси и ограждения от заведенията в старата част на Братислава, бяха арестувани общо 107 дущи – 51 българи, 41 поляци и 15 холандци.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Имало е и пострадали, които са потърсили помощ в близките болници. Нито един от тях не е бил фен на Левски. Словашките власти още в четвъртък освободиха задържаните българи, тъй като те не са били виновни за безредиците.

От всичките останали 56 арестувани, седем са се явили пред съда, за да им бъдат повдигнати обвинения. Това са трима поляци и четирима холандци.

„Останалите задържани привърженици на Краковия и Аякс са освободени. Срещу тях няма повдигнати обвинения, тъй като не са намерени стабилни доказателства“, коментира Матей Изакович от градската прокуратура на Братислава.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери