Треньорът на Левски Делио Роси даде пресконференция преди реванша от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Вадуц. Първата среща бе изгубена с 0:1 от "сините" и напрежението върху италианеца се покачи. 

"Тиам и Паулиньо не са възстановени. Въпросът с Холмар е по-различен. Той се възползва от правото си на 15 дни почивка след световното първенство и от момента, в който се върна, участва в тренировките. Трябва му време, за да влезе в ритъм. Иначе е готов за игра и това решение ще вземем заедно с него", започна Роси.

"Този мач е особен и важен, въпреки че идва в период преди официалните срещи. Но е важен и ще направим всичко по нашите сили, за да преодолеем този кръг. Това е важно за отбора, за клуба, за феновете, за всички, които се асоциират с Левски. Ще направим всичко възможно, за да преодолеем този кръг. Смятам, че можем да го направим. Резултатът от първия мач е неприятен и ни влияе, но аз смятам, че този отбор вече е показал, че може да победи всеки. Може и да загуби от всеки. Това зависи от нас", продължи старши треньорът на Левски.

"Желание имаше и в първия мач, но това не се показа на терена. Загубата можеше да бъде и равен, но не успяхме. От моя опит аз знам, че можем да говорим много, но в крайна сметка резултатът се постига на терена. По време на самия мач", добави италианецът.

„Аз съм треньор по футбол и с играчите говоря за футбол. Пак на базата на моя опит – играчите могат да имат всякакви проблеми, но когато излязат на терена трябва да ги забравят и да се концентрират върху играта си. И трябва да ги забрави, защото иначе ще бъде малък човек и малък футболисти", коментира още Роси.

"В края на миналия шампионат този отбор показа, че може да играе добър футбол и да се представя добре. Сега сме в началото на новия сезон и ни трябва една победа, за да повярваме отново в качествата ни. Защото вече сме доказали, че можем да играем добър футбол", каза още той.

„След първия мач имах среща с президента на клуба, но не сме говорили за моето бъдеще. За да работи един човек, трябва да се вярва в неговата работа. В моя случай, работата ми е оценявана по резултатите и аз знам това. Аз съм треньор и тренирам футболистите, които имам на разположение. Трябва да постигна резултатите с тези футболисти. Имам моите идеи и ги споделям с хората, които биха могли да предприемат действия за реализирането на тези идеи. Нека днес говорим само за утрешния мач.

Не трябва да насочваме разговора в песимистична посока. Един мач може да се спечели, да се загуби или да завърши наравно. Човек трябва да е убеден, че ще постигне това, за което ще излезе на терена. Ако не вярваме, че ще постигнем това, за което излизаме на терена, изобщо не трябва да излизаме на терена.“

„В първия мач липсваше духа на отбора. Утре играем един друг мач. Този, който мина не може да го изиграем отново. Историята показва, че всеки един мач важи сам за себе си. Този е минал и не може да направим нищо повече. Нека видим какво ще успеем да направим. Не виждам причина отборът да не е готов да играе и продължения. Ние нямахме проблем с физическата издръжливост в първия мач. Ние тичахме повече от тях, но не тичахме правилно. Ние там мача го приключихме, увеличавайки оборотите, а не намалявайки“, каза още Делио Роси.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2018 в Първа лига