Левски ще понесе наказание след победата с 2:1 над ЦСКА на "Васил Левски". Една от санкциите ще бъде наложена на "сините" заради камъка, с който запалянковци на тима от "Герена" удариха футболиста на "червените" Давид Симао по време на вечното дерби в събота. Португалецът бе улучен в главата в средата на първото полувреме, докато загряваше в близост до скамейката на ЦСКА. Наложи се и лекарският екип от линейката на Националния стадион да проверява състоянието му.

Ако Симао е пострадал и в БФС имат доказателства за това, то Левски ще бъде лишен от домакинство. Това сочи т.4, ал. 2 от дисциплинарния правилник на футболната централа. В такъв случай "сините" ще получат и солена парична глоба. Евентуалното лишаване от домакинство ще бъде изтърпяно срещу Ботев на 18 март. Ако Симао се е разминал само с уплаха и няма физическо нараняване, то от "Герена" ще платят по-малко и ще бъдат предупредени, че при следваща подобна проява ще бъдат лишени от домакинство.

Дисципът заседава във вторник, а в "синия" клуб са притеснени и за още една евентуална санкция - заради издигането на нацистки символ. В Сектор "Б" в събота имаше транспарант, на който в долния ъгъл е изобразена буквата "Л", преплетна с ключът-символ на 1-ва СС дивизия на Адолф Хитлер. Припомняме, че наказанието за появата на нацистки символи в агитките е солена парична глоба в размер на 37 500 лева.

Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига